ویکی نیکی همواره در تلاش است که با ارائه راهکارها و پیشنهاداتی به بهبود عملکرد و کیفیت خدمات خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد کشور کمک نماید. یکی از موارد مهمی که اغلب از دید مسئولین خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد دور مانده، فعالیت‌های جانبی خیریه‌هاست که ممکن است در نگاه نخست چندان ضروری به نظر نیاید، اما در نهایت تاثیری که در بازاریابی و نتیجه کار می‌گذارد کاملا گویای اهمیت آن‌ است. 



به طور کلی ویدئو، قدرتمندترین ابزار بازاریابی است. روزانه بالغ بر ۱میلیارد ویدیو در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می­‌شود. تبلیغات ویدیویی به یکی از مهم­ترین بخش­های استراتژی بازاریابی بدل شده است. به عقیده 62% از بازاریابان، تبلیغات ویدیویی توانسته موجب رونق 40 درصدی کسب و کارها شود.
شما نیز ممکن است تا به حال بارها و بارها به تیزرهای تبلیغاتی شرکت‌های تجاری بزرگ برخورده‌ باشید و یا ممکن است حتی بعد از مشاهده ویدئو تبلیغاتی آن ها مجاب شده باشید که از محصول یا خدماتشان استفاده کنید.
چند سالی است که علاوه بر شرکت‌های تجاری، خیریه‌ها نیز به قدرت تاثیرگذاری ویدئو به عنوان یک ابزار بازاریابی پی‌برده و برای معرفی فعالیت‌های خود راضی به تقبل هزینه‌های ساخت و تدوین ویدئو شده‌اند. اما همچنان خیریه‌های متوسط و کوچک از هزینه‌های ساخت ویدئو شکایت می‌کنند و به دلیل نداشتن بودجه کافی از ساخت ویدئو صرف نظر می‌کنند.


 موسسات خیریه باید آگاه باشند که اگر هزینه‌ای صرف بازاریابی خود می‌کنند بیش‌تر از آن هزینه را به‌دست خواهند آورد.


مزایای بهره گیری از ویدئو برای خیریه ها و سازمان های مردم نهاد

  • موسسات از طریق یک ویدئو می‌توانند به طور همزمان با هزاران نفر با هر میزان سواد و در هر سنی، ارتباط برقرار کنند و پیامشان را به آن‌ها برسانند.
  • ویدئو بهترین روش بازاریابی است و نسبت به مزایایی که دارد هزینه کمی دارد. مخصوصاً وقتی بخواهید سرمایه‌گذاری بلندمدت داشته باشید.
  • تبلیغات ویدئویی در میان کاربران تلفن همراه محبوبیت بیشتری دارد.
  • شرکت‌های بزرگ، موتور جستجو محتوای ویدیویی را در الویت قرار می­‌دهند.
  • میزان موفقیت ویدئوها قابل اندازه‌گیری هستند.
  • ویدئو قابل انتقال بوده و به راحتی می‌توان آن را به دست مخاطبان رساند، حتی در دورترین مسافت‌ها. از طرف دیگر کسانی هم که یک ویدیو را تماشا می­‌کنند در صورتی که آن را جالب و ارزشمند بدانند، آن را در شبکه‌های اجتماعی با دوستانشان و دیگر کاربران به اشتراک می‌­گذارند.
  • ویدئو مانند بیلبوردها و سایر روش‌های تبلیغاتی منقضی نمی‌شود و وقتی یک بار فایلی را در اینترنت قرار می‌دهید، به سرعت دست به دست خواهد شد و در فضای مجازی باقی خواهد ماند.

شاید فکر کنید برای کاهش هزینه ساخت فیلم، بهتر باشد از یکی از کارکنانتان بخواهید تا مسئولیت تهیه ویدئو را برعهده بگیرد و به جای فیلمبرداری با دوربین های حرفه‌ای از دوربین  گوشی استفاده کنید اما باید توجه داشته باشید که:

پیش از فیلمبرداری؛

  • کیفیت اهمیت دارد؛ درست است که محتوا بسیار مهم‌تر از کیفیت است اما نباید به طور کامل نیز از کیفیت غافل شد!
  • برنامه داشته باشید اما انعطاف‌پذیر؛ لازم نیست که یک برنامه سفت و سخت داشته باشید اما بی‌برنامه هم نباشید.
  • علاوه بر فیلم، فیلمبردار هم مهم است؛ در تهیه یک ویدئو عوامل متعددی چون وضوح تصویر، کیفیت صدا و... اهمیت دارد اما علاوه بر این موارد، فردی که پشت دوربین قرار دارد نیز به شدت مهم است. مطمئن شوید فردی که انتخاب می‌کنید مناسب این کار است.
  • سعی کنید از دو دوربین استفاده کنید؛

هنگام فیلمبرداری؛

  • افراد، نباید با اشیاء اشتباه گرفته شوند؛ قبل از فیلمبرداری سعی کنید سوژه‌های خود را معرفی کنید. اینکه با سوژه‌های فیلم خود مانند افراد عادی و واقعی برخورد کنید و نه اشیاء بسیار اهمیت دارد.
  • ارتباط برقرار کنید؛ اگر با افراد ارتباط دوستانه برقرار کنید، در این صورت ویدئو شما طبیعی تر خواهد بود وتاثیر بیشتری روی مخاطب می گذارد. بنابراین با سوژه هاتون دوست شوید.
  • نباید در ابراز احساسات اغراق کنید؛ عواطف و احساسات مثل روح ویدئوی شما هستند و باعث ایجاد ارتباط با مخاطب می‌شوند اما در ابراز احساساتتان محتاط باشید. 
  • از حس ناراحتی شروع کنید و به حس خوشحالی برسید نه برعکس؛ شروع فیلم با احساس ناراحتی و خاتمه دادن آن با حس خوشحالی بسیار موثر‌تر و آسان‌تر است.
    اما متاسفانه  ویدئو‌های زیادی وجود دارد که از حس شادی به ناراحتی می‌رسند و این اصلا برای مخاطب انگیزاننده نخواهد بود. مخاطب در انتهای ویدئو حس ناراحتی بدی پیدا می‌کند و انگیزه برای کمک به آن خیریه را از دست می‌دهد.
  • از ساختمان بیرون بزنید؛ از محیط خشک داخل ساختمان خود بیرون بیائید. ویدئویی که تهیه می‌کنید باید واقعی باشد. از نشان دادن محیط اطراف نترسید، حتی اگر سوژه‌هایی که مدنظر شما نیست هم داخل کادر باشند هیچ مسئله ای ایجاد نمی‌کند.

 گردآورنده: رویا باقری

مطالب مرتبط:

4‌راهکار ارتباطی در بازاریابی خیریه‌ها