طی سالهای اخیر برخی هنرمندان وارد حیطه مدیریت خیریه شده و برخی برای خود خیریه ایجاد کردهاند. فرشته صدرعرفایی در مورد مؤسسات خیریه و نقشی که هنرمندان در پویایی و رونق کاری آنها در خدمترسانی به جامعه نیازمند و مددجو میتوانند داشته باشند، گفتگویی داشتند که در ادامه میتوانید بخوانید:
- بسیاری از مؤسسات و انجمنهای خیریه از حضور چهرههای صاحبنام هنری در همایشهای مردمی که بهمنظور مشارکت خیرین برگزار میشود، دعوت به عمل میآورند. این اتفاق را چگونه ارزیابی میکنید؟
- به نظرم چنین اتفاقاتی نشان از هوشمندی مدیران و مسئولان گرداننده چنین مؤسسات و انجمنهایی دارد، چراکه مردم نسبت به جامعه هنری بهویژه هنرمندانی که بهعنوان چهره معرفی شدهاند، حس مطلوب و خوشایندی پیدا میکنند و به حضور هنرمندان در برنامههای ترتیب داده شده واکنش مثبتی نشان میدهند، این امر بهنوعی جلب اعتماد مردم است چراکه وقتی مردم هنرمند محبوب خود را در برنامه میبینند، ترغیب میشوند که در آن مشارکت کنند.
- برنامههای هنری را تا چه اندازه برای مشارکت در امور عامالمنفعه دارای ظرفیت میدانید؟
- بسیار زیاد، بهویژه اجراهای تئاتر و موسیقی که این گروهها میتوانند با توافقی که با مدیران سالنها دارند بخشی از عواید ناشی از فروش بلیت را به تأمین درصدی از هزینههای جاری مؤسسات و انجمنهای خیریه اختصاص دهند. البته به نظرم دوستان بهویژه در عرصه تئاتر تاکنون در این زمینه اقدامات خوب و مؤثری انجام داده و از این پس نیز انجام خواهند داد.
- در مورد اینکه هنرمندان و بهویژه چهرههای نامآشنا که میان مردم شهرت دارند باید حضور پررنگتری در عرصه امور خیریه داشته باشند و حتی تا حدودی این حوزه را مدیریت کنند، چه نظری دارید؟
-تصور میکنم که این حوزه خیلی تخصصی باشد، مؤسسات و انجمنهای خیریهای هم که مجوز فعالیت گرفتهاند با توجه به پارامترهایی که مورد توجه مسئولان است از نظر وجاهت شخص متقاضی، تحصیلاتی که دارد و اینکه تا چه اندازه به این حوزه اشراف دارد مشغول به کار هستند.
بنابراین صرف فعالیت مؤثر هنری و اینکه بتوان با استفاده از جلب اعتماد مردم به سبب محبوبیت هنری امور یک مؤسسه و انجمن را بهخوبی اداره کنیم نباید در اولویت کاری جامعه هنری قرار گیرد.
تنها مدل حضور جامعه هنری در این زمینه باید مشارکتی باشد یعنی به شکل خودجوش به محض مطلع شدن از برگزاری چنین رویداد هایی در حد توان در آنها وقت صرف کرده و شرکت داشته باشند و در مواردی اگر از سوی مؤسسه یا انجمنی خاص به برنامهای دعوت میشوند فوراً بدون هیچگونه چشمداشتی در آن حضور به هم رسانده و از هیچ کوشش و تلاشی در برگزاری مراسم و رسیدن مؤسسه و انجمن به اهدافی که متصور هستند فروگذار نکنند.
- شما در جریان فعالیت حرفهای خودتان تاکنون به عضویت مؤسسه و انجمن خیریهای درآمدهاید که البته بنا به گفته خودتان حضوری مشارکتی در آن داشته باشید؟
- بله، به دفعات پیش آمده است که البته تصور میکنم این موضوع تا اندازه زیادی شخصی باشد چراکه هر کدام از ما با نیاتی دلسوزانه نسبت به زندگی و وضعیت معیشتی همنوعانمان، وظیفه خود میدانیم که در چنین برنامههایی مشارکت داشته باشیم، این را نیز بگذارید به حساب ادای دین هنرمندان به جامعه خود دارند پس چندان راغب نیستم به مورد خاصی از جهت اینکه خدای ناکرده ریا شود اشاره کنم هرچند که هر بار چنین اتفاقاتی رخ داده دوستان خبرنگار و عکاس در جهت پوشش مطلوب آن به سبب فرهنگسازی حاضر شدهاند.
شخصاً از این به بعد نیز در حدی که نیاز به مشارکت جامعه هنری در انجام امور خیریه وجود داشته باشد به شرط آنکه وقتم اجازه بدهد حتماً در این محافل و مجالس شرکت خواهم کرد و مشوق دوستان هنرمندم که در پروژههای تئاتری و سینمایی با آنها همکار هستم خواهم بود که حتیالمقدور در چنین عرصههایی مشارکت داشته باشند.
منبع: هفته نامه شهرامید
دیدگاه خود را بنویسید