افسردگی: بیایید صحبت کنیم!
نکات کلیدی:
- افسردگی یک بیماری روانی رایج است که تا به حال 300 میلیون نفر از سنین مختلف را در سطح جهان گرفتار خود کرده است.
- این بیماری شایع، سبب اضطراب روانی میگردد و برتواناییها و مهارتهای افراد حتی درانجام سادهترین کارهای روزمره تاثیر میگذارد.
- افسردگی بر کیفیت زندگی اجتماعی تاثیرات مخربی دارد و روابط خانوادگی و دوستانه را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
- افسردگی در بدترین حالت میتواند منجر به خودکشی شود و درحال حاضر دومین علت اصلی مرگ ومیر میان افراد بین 15 تا 29 سال است.
- افسردگی قابل پیش بینی و درمان است. شناخت صحیح و دقیق از این بیماری، راههای پیشگیری از ابتلا به آن و روشهای درمان، تا حد زیادی به بهبود شرایط کمک خواهد کرد.
سازمان سلامت جهانی (WHO)، کمپینی تحت عنوان «بیایید صحبت کنیم» به راه انداخته است و دلیل اهمیت دادن به این مسئله را میتوان از نکاتی که در ابتدای صفحه بازگو شد، دریافت. بزرگترین هدف این کمپین، این است که افراد مبتلا به این بیماری، در راه بهبود سلامت روانی خود گام بردارند و نسبت به خطرات و ماهیت آن آگاهی پیدا کنند. به همین منظور، در این کمپین بر اهمیت صحبت کردن راجع به این بیماری تاکید شده است و آن را جزء حیاتی مسیر درمان معرفی نموده است.
صحبت کردن در مورد افسردگی می تواند به طرق مختلف انجام پذیرد. برای مثال صحبت فرد مبتلا به افسردگی با یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود، یا با یک پزشک و ... و یا در محیطهای خصوصی و یا مکان های عمومی. اما آنچه اهمیت دارد، فعل صحبت کردن است.
سازمان جهانی سلامت برای این منظور، پوسترهای جالبی را طراحی نموده است. هر پوستر نشانگر مکالمه ای میان دو نفر است. به عنوان مثال: مادر و دختر، یک خانم جوان و یک خانم سالمند، دو همکار، معلم و شاگرد و ... . از طرفی این مکالمات در مکان های متفاوتی رخ داده است که در این پوسترها مشخص است. برای نمونه، مدرسه، کلینیک، خانه، کمپ پناهندگان، مردان خارج از منزل، محیط کار و ... .
پوسترهای آفریقا:
پوسترهای جنوب شرقی آسیا:
پوسترهای شرق مدیترانه:
مؤلف: رویا باقری
دیدگاه خود را بنویسید