برگزاری بازارچه خیریه اقدامی است خیرخواهانه که در کنار فعالیت‌های فرهنگی-اجتماعی، بستر مناسبی برای کسب‌و‌کارها و بازاریابی خیریه‌ها ایجاد می‌کند تا عواید حاصل از فعالیت اقتصادی آن‌ها با توجه به نظر مجریان، صرف گروه‌های هدف شود. 

گروه‌های هدف می‌تواند بیماران، ایتام، فقرا و نیازمندان، معلولین، زنان بی‌سرپرست یا خود‌سرپرست، دانش‌آموزان بی‌بضاعت و یا ورزشکاران، هنرمندان، محیط‌زیست و... باشند.


اگر می‌خواهید از بازارچه‌های خیریه نوروزی بازدید کنید، زمان و مکان برگزاری آن‌ها در لیست زیر اطلاع‌رسانی شده‌اند:

لیست بازارچه‌های خیریه نوروز 98 


همه آنچه درباره «بازارچه خیریه» باید بدانید!


بیشتر بخوانیم:

میزان مشارکت مردم در کمپین‌های خیریه، چگونه ارزیابی می‌شود؟


انواع بازارچه‌های خیریه

در نحوه برگزاری و برگزارکنندگان بازارچه خیریه، می‌توان به چند نوع مرسوم آن اشاره داشت:

  • خیریه مکانی در اختیار دارد و در زمان‌ها و مناسبت‌های مختلف، بازارچه برگزار می‌نماید.

در این حالت خیریه برای تامین منابع مالی خود، یا غرفه‌ها را به صورت روزانه اجاره می‌دهد و یا بخشی از درآمد غرفه‌داران را طبق توافق، برداشت می‌نماید.

  • خیریه، غرفه اجاره کرده و خود غرفه‌دار است.

در این حالت اگر خیریه محصولی برای ارائه داشته باشد، (به طور مثال مددجویانی دارد که کیسه‌های پارچه‌ای می‌دوزند و یا سبزی، ترشی، مربا و... تهیه می‌کنند) با اجاره غرفه در چند روز به نفع مددجویان خود، محصولات آن‌ها را سریع‌تر به فروش می‌رساند.

  • خیریه با مساعدت ارگانی مثل شهرداری، مکانی را در اختیار گرفته، تجهیز و غرفه‌بندی نموده و غرفه‌ها را به کسب‌و‌کارهای خانگی و کوچک و حتی سایر خیریه‌ها، اجاره می‌دهد.

فرهنگسراها، مدارس و یا زمین‌های خالی شهری که بدون استفاده رها شده‌اند، مکان مناسبی برای برگزاری بازارچه‌های خیریه هستند. خیریه‌ها می‌توانند با پیشنهاد به مسئولین و مساعدت آنها، برای برگزاری بازارچه‌ خیریه از این مکان‌ها استفاده کنند تا علاوه بر تامین منابع مالی خود، سبب رونق این مکان‌ها و معرفی غرفه‌داران به بازار شوند. 


همه آنچه درباره «بازارچه خیریه» باید بدانید!


اهداف برگزاری بازارچه خیریه

  • جذب مشارکت‌های مردمی در حوزه نیکوکاری
  • ایجاد کسب‌و‌کار در کنار بازاریابی خیرخواهانه.
  • پیوند فعالیت‌های خیرخواهانه با فعالیت‌های فرهنگی_هنری 
  • ایجاد فضایی شاد و سرگرم کننده در فضای نیکوکارانه
  • ایجاد حس نوع‌دوستی در کودکان و نوجوانان و آشنایی آن‌ها با فعالیت‌های خیرخواهانه.
  • معرفی صاحبان حرفه و صنایع مختلف.
  • شناسایی زنان خود‌سرپرست و معرفی محصولات و کالاهای تولیدی آن‌ها به بازار.
  • مشارکت زنان خانه‌دار در فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی.
  • معرفی و حمایت از کار‌آفرینان اجتماعی.


زمان برگزاری بازارچه‌های خیریه

بازارچه‌های خیریه در بیش‌تر شهرها به صورت دوره‌ای یعنی سالانه و فصلی، برگزار می‌شوند و مدت زمان برگزاری آن‌ها، محدودیتی ندارد بلکه بسته به شرایط و امکانات مجری بازارچه، متغیر می‌باشد.

به‌طور مثال بازارچه‌های نوروزی، در ماه اسفند و معمولا در دهه دوم ماه، برگزار می‌شوند. برای اطلاع بیشتر از بازارچه‌های خیریه نوروزی سال 98، به مقاله لیست بازارچه‌های خیریه نوروز 98، مراجعه نمایید. 


برگزاری بازارچه‌های خیریه، فعالیتی چند سر سود

هر خیریه برای ادامه حیات و فعالیت خود احتیاج به منابع مالی دارد و برگزاری بازارچه خیریه یکی از راه‌های تامین بخشی از منابع مورد نیاز آن‌ها است. کارآفرینان و خوداشتغالان نیز با اجاره غرفه‌، علاوه بر اینکه محصولات خود را می‌فروشند، فرصتی برای معرفی خود به بازار به دست می‌آورند.
بنابراین نگاه اشتغال‌زایی به برگزاری بازارچه‌های خیریه در وضعیت کنونی اقتصاد، در کنار جذب منابع برای خیریه‌ها، بسیار حائز اهمیت می‌باشد. بنابراین برگزاری بازارچه‌های خیریه، فعالیتی چند سر سود می‌باشد.