آرش درم بخش، فرانسوی ایرانی‌ تبار، آغازگر کمپینی بوده است که در نهایت توانست به قوانین رسمی فرانسه راه پیدا کند. وی که تلاش خود را معطوف به گسترش فرهنگ صرفه‌‌جویی و مبارزه با هدر دادن مواد غذایی کرده است، اخیراً کمپینی در فرانسه به راه انداخته که در نهایت توانست با جلب توجه عده کثیری از مردم فرانسه، به قانون تبدیل شود.


او عضو انجمن شهر کوربوآ واقع در حومه غرب پاریس و عضو حزب جمهوری‌ خواهان فرانسه است. وی همچنین نویسنده کتاب «مانیفست علیه هدر دادن (یا اسراف) مواد غذایی» می‌باشد. این اثر ماجرای یک نماینده شورای شهر را حکایت می‌کند که می‌کوشد سوپرمارکت‌های بزرگ را از دور ریختن مواد غذایی منصرف سازد. آرش درم‌ بخش برای این کتاب، برنده جایزه «ادگار فور» در بخش بهترین کتاب سیاسی سال شد و هیئت داوران وی را «نماینده و سفیر» این نوع مبارزه توصیف کردند.


 

دور ریختن مواد خوراکی در فرانسه ممنوع شد!

طبق قانون وضع شده، سوپرمارکت‌ها حق ندارند محصولات فروخته نشده خود را دور بریزند. در صورتی که خوراکی‌ها قابل خوردن باشند، اضافی فروخته نشده آن ها در اختیار خیریه‌ها و یا بانک‌های مواد غذایی قرار می‌گیرد تا بدان طریق به دست افراد نیازمند و گرسنه برسد و اگر مواد خوراکی قابل خوردن نباشند، باید در اختیار کشاورزان و دامپروران قرار بگیرند تا به عنوان کود یا خوراک دام‌ها از آن‌ها استفاده شود. بدین ترتیب هیچ گونه غذا و خوراکی‌ای اسراف نشده و خیریه‌ها قادر خواهند بود هر ساله میلیون ها وعده غذای رایگان را برای افرادی نیازمند مهیا نمایند.

این قانون توسط بانک‌های مواد غذایی مورد استقبال قرار گرفته است و اکنون این بانک‌ها در تلاش اند که با جذب داوطلبان بیش تر، تهیه وسایل نقلیه باری، افزایش تعداد و ظرفیت انبارها و یخچال‌های نگهداری مواد غذایی فعالیت‌های خود را گسترش دهند.


طبق قانون وضع شده در فرانسه، سوپرمارکت‌های با مساحتی بیش از 400 متر مربع مشول این قانون شده و باید با خیریه‌ها قرارداد همکاری امضا نمایند در غیر این صورت صاحب فروشگاه باید جریمه 3750 یورویی را تقبل کند.


از طرفی دیگر، بانک‌های مواد غذایی و موسسات خیریه نیز موظف‌اند مواد غذایی را جمع‌آوری و در شرایط مناسب بهداشتی ذخیره کنند و به دست نیازمندان برسانند.

اعضای این کمپین در پی آنند که بتوانند قانونی بین‌المللی برای منع دور ریز مواد غذایی وضع نمایند تا عادات غلط مصرفی بیش از این به بحران غدا در جهان دامن نزند.

 

 

مؤلف: رویا باقری