پیکره فعالیت شما برای حرکت، نیاز به انرژی دارد. یکی از منابع تامینکننده این انرژی، منبع مالی است. حامیان مالی (اسپانسرها)، تامینکننده و تقویتکننده منابع مالی پروژه شما و به نوعی، تضمینکننده ادامه حرکت شما هستند. مهم است که بدانید چگونه آنها را با خود همراه کنید!
نکته اول جلب حمایت مالی
در موضوعی درخواست حمایت کنید که مرتبط با فعالیتتان است و در آن، متخصص و معتبر هستید.
نکته دوم
از مراکز و افراد مرتبط با پروژه خود درخواست حمایت کنید. این ارتباطها میتوانند بالفعل یا بالقوه باشند!
نکته سوم
بدانید اسپانسرها به دنبال چه هستند. آنها، نیازها و علایقشان را بشناسید و آنچه را که میخواهند به آنها بدهید:
برندهای تجاری میخواهند: در فعالیتی مشارکت کنند که از طریق آن به چشم بیایند، فعالیتی که موجب افزایش شهرت برند و نام تجاریشان شود، وجهه اجتماعیشان را تقویت کند و آنها را در قبال جامعه مسؤول نشان دهد، به جلب توجه و ترافیک بیشتر در حوزه کاریشان منجر شود، و موجب نمایش محصول و سرویشان شود.
ادارات و ارگانهای دولتی میخواهند: با کسی مشارکت کنند که آنها را در جهت انجام وظایف و اهدافشان و کسب رفاه عمومی یاری کند. در ایجاد فرهنگ همیاری و انجام کار با حداقل هزینهها و حداکثر کارایی موفق باشد.
اشخاص مستقل میخواهند: با کسی مشارکت کنند که به آنها در تحقق اهداف و رؤیاهای شخصی و پیشرفت اجتماعی و سیاسیشان کمک کند. برخی افراد نیز صرفا به دنبال راهی برای انجام امور خیر و کمک به سایرین هستند.
نکته چهارم
به منافع طرف مذاکره هم فکر کنید؛ اگر تنها به فکر منافع خود باشید، از آغاز بازندهاید! جذب اسپانسر یک روند «برنده-برنده» است.
نکته پنجم
سطوح مختلف جذب منابع از یک اسپانسر را برای خودتان تعریف کنید. به عبارتی وقتی نزد یک اسپانسر احتمالی میروید، چند برنامه داشته باشید. اما کوتهنظر نباشید! از رقم بالا شروع کنید و لنگر را بیندازید! ارزش خود را کم نکنید.
نکته ششم
ابتکار عمل و سکان جلسه را به دست گیرید. طبق تحقیقات دانشگاه هاروارد، بهتر است شما شروعکننده مذاکره باشید چون اختیارِ دادن پیشنهاد اولیه را به دست میآورید. همچنین به طرف مذاکره نشان میدهید که اعتماد به نفس دارید.
نکته هفتم
برای مذاکره، طرح داشته باشید. با یک داستان شروع کنید. کارتان را توضیح دهید. منافع همکاری با خود را ذکر کنید. جمعیتشناسی خود را توضیح دهید. خواستههایتان را معلوم کنید.
نکته هشتم
برای جلب کمک حامیان خود اعتمادسازی کنید. شفافیت هدف، رسمیت و اعتبار پروژه شما و نحوه معرفی آن، همه در این اعتمادسازی اثر دارند.
نکته نهم
آنچه را از اسپانسر میخواهید و آنچه را به او میدهید، به صورت کمّی معلوم کنید.
نکته دهم
درباره نحوه استفاده از پولی که درخواست میکنید صادق باشید و شفاف عمل کنید. نگرانی حامیان مالیتان را در مورد این که چطور پولشان به مصرف میرسد برطرف کنید. برنامهای مشخص برای نحوه به اشتراک گذاشتن اطلاعات درباره چگونگی استفاده از پولها و منابع مالی پروژه داشته باشید.
نکته یازدهم
اسپانسرهای کوچک و بزرگ داشته باشید و از ملاقاتهای همزمان برای یافتن بهترین اسپانسر غافل نشوید.
نکته دوازدهم
اگر به سراغ یک سازمان یا اداره میروید، فرد درست را برای مذاکره انتخاب کنید.
نکته سیزدهم
با خوش قولی، وقتشناسی و دادن اطلاعات صحیح، میتوانید اعتماد طرف مذاکره را جلب کنید.
نکته چهاردهم
هر پکیج، طرح مذاکره یا نامه را مختص یک مرکز و به تناسب آن آماده کنید.
نکته پانزدهم
از مناسبتها و موجهای اجتماعی که فرصت جذب اسپانسر را برای شما فراهم میکنند غافل نشوید.
نکته شانزدهم
افرادی دارای روابط عمومی قوی از تیمتان را برای حضور در جلسه انتخاب کنید. اگر به چهرههای شناخته شده در جامعه خود دسترسی دارید، کسانی که کار مهمی در زمینهای مرتبط انجام دادهاند، با آنها به جلسه بروید. به خصوص آنهایی که با پروژه شما اشتراک منافع دارند.
نکته هفدهم
۵ دقیقه اول، مهمترین بخش مذاکره است. طبق تحقیقات، این زمانی است که طرف مذاکره در مورد اعتبار گفتار شما و این که آیا مستحق گرفتن چیزی که تقاضا میکنید هستید یا نه، تصمیم میگیرد و نتیجه مذاکره به آن بستگی دارد! شروع مذاکره را هوشمندانه و دقیق، برنامهریزی کنید.
نکته هجدهم
همراهی با پروژه خود را به عنوان یک فرصت طلایی نشان دهید! هیچ کس مایل به از دست دادن فرصتهای طلایی نیست!
نکته نوزدهم
اگر درخواستتان رد شد، علت را جویا شوید تا در آینده قادر به تدبیر آن باشید.
نکته بیستم
وقتی موفق به جذب اسپانسر شدید، نام اسپانسر را به نسبت حمایتش در فعالیتهای خود برجسته کنید. به این صورت حمایت او را تداوم میبخشید.
دیدگاه خود را بنویسید