بنیاد نیکوکاری دستهای مهربان در ادامه نخستین جشنواره ایدهپردازی و خلاقیت دستهای مهربان که در زمستان ۱۳۹۶ برگزار شد و مورد استقبال مخاطبان عزیز این بنیاد قرار گرفت، با هدف راهاندازی و اجرای طرحهای منتخب جشنواره، فراخوان جذب سرمایهگذار، تیم اجرایی و تیم علمی را منتشر کرد.
متن فراخوان به شرح زیر است:
با توجه به اینکه سال ۱۳۹۷ بهعنوان سال مصرف کالای ایرانی در راستای حمایت از تولید ملی و طرحها و ایدههای داخلی انتخاب شده است بنیاد نیکوکاری دستهای مهربان در راستای اجرای مسئولیت اجتماعی خود، در زمستان ۹۶ جشنوارهای تحت عنوان ایدهپردازی و خلاقیت برگزار کرد که طی آن تعدادی از طرحها توسط هیأت داوران برگزیده شد. در همین راستا و طبق اعلام قبلی، بنیاد دستهای مهربان از سرمایهگذاران، تیمهای اجرایی و تیمهای علمی دعوت میکند تا با شراکت در راهاندازی و اجرای طرحهای برگزیده علاوه بر ایجاد کسبوکار جدید با میانگین سود بالا، حامی تولید و صنعت داخلی شده و همچنین اقدام به کارآفرینی و اشتغالزایی کنند.
طرحهای برگزیده جشنواره ایدهپردازی و خلاقیت دستهای مهربان به این شرح است:
- طرح مواد غذایی ویژه سالمندان:
این حوزه شاید یکی از حوزههایی است که در ایران بهندرت روی آن کار شده، در صورتیکه یکی از پردرآمدترین مشاغل دنیا محسوب میشود چراکه سالمندان به لحاظ شرایط فیزیکی، باید تغذیهی ویژهتری نسبت به دیگران داشته باشند اما این موضوع در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بیتردید سرمایهگذاری در این طرح نهتنها سودآوری مالی فراوانی خواهد داشت بلکه به سلامتِ عمومی جامعه در میان سالمندان عزیز کشور کمکهای شایانی میکند.
- طرح خدمات سالمندان:
جمعیت کشور در حال پیر شدن است بنابراین هر نوع خدمات قابلارائه به سالمندان جزو خدمات مفید و سودآور تلقی میشود. بهطور مثال میتوان به این موارد اشاره کرد: ساخت مجتمعهای مسکونی ویژه سالمندان، ساخت کلینیکهای ویژه بیماران دیمنشیا (زوال عقل) و ایجاد استارت آپ در زمینه ی فناوری اطلاعات جهت تسهیل در خدمترسانی به این عزیزان، دیگر خدمات خاص ویژه سالمندان.
- خدمات گردشگری روستایی:
ساخت خانه-هتلهای روستایی به همراه آموزش افراد محلی، نظارت بر فرآیند ارائهی خدمات و امکان جذب گردشگران داخلی و خارجی از اهداف این طرح بوده که با توجه به رشد صنعت گردشگری در نقاط روستایی و دورافتاده میتواند ظرفیتهای کلان مالی و فرهنگی به دنبال داشته باشد. همچنین استفاده از فنآوری اطلاعات جهت جذب و ترغیب مخاطبان و پیشنهاد خدمات مطلوبتر به همراه بیزینسمدلی نوین در این عرصه میتواند تاثیر بهسزایی در این طرح داشته باشد.
- تغذیه سالم برای دانش آموزان:
با توجه به ضعف سیستم تغذیه –نهتنها در میان دانشآموزان بلکه در اکثر جامعه- این طرح سعی بر آن دارد تا علاوه بر فعالیت در زمینهی خدمات تغذیهای دانشآموزان، در آینده، ارائهی خدمات تغذیهای (مشاوره و تأمین) برای افراد دارای بیماریهای خاص را نیز در دستور کار قرار دهد.
- پلتفرم بازی:
امروزه استفاده از بازیهای الکترونیک در قالب اپلیکیشن در میان طیف وسیعی از مردم در گروههای سنی متفاوت رواج پیدا کرده است. طراحی یک بازی تعاملی و پخش و استفادهی مردم از آن علاوه بر کسب سود مالی برای سرمایهگذاران، میتواند دستاوردهای دیگری در پی داشته باشد که بارزترینِ آنها، ایجاد منافع فرهنگی و مالی در راستای امور خیریه خواهد بود.
- پرورش زالو:
اگرچه این طرح مورد توجه برخی از سرمایهگذاران قرار نگرفته است اما با کمی بررسی، قطعاً بسیاری از سرمایهگذاران و کارآفرینان به سمت این حوزه خواهند رفت. در توجیه سودآوریِ این طرح همین بس که امروزه در بازار زالو، میزان سفارش کشورهای اروپایی آنچنان بالاست که تولیدکنندگان داخلی بخش اعظمی از تقاضای بازار داخل را رها کردهاند! پرورش زالو نیز همچون دیگر طرحهای این جشنواره صرفاً جنبهی مالی نداشته، بلکه اهدافی در راستای اشتغالزایی و همچنین گرایش مردم به سمت درمانهای سالم را نیز مد نظر دارد.
- پرورش شترمرغ:
شترمرغ در میان طیور بیشترین مقاومت را در برابر بیماری و شرایط محیطی دارد و هزینه نگهداری آن نسبت به سایر طیور پایینتر است؛ از این نظر یکی از سودآورترین مشاغل دنیا محسوب میشود. برای مثال بر اساس آمارهای وزارت جهاد و کشاورزی، سودآوری مالی پرورش شترمرغ تا چهار برابر بیشتر از پرورش گاو است. همچنین پرورش این پرنده از لحاظ زیستمحیطی کمک فراوانی به چرخهی زیستی زمین میکند.
- کاشت زعفران:
تقریباً همه میدانند کاشت زعفران در ایران چقدر سودآور و قابلاطمینان است. این طلای کاشتنی در خاک ایران بسیار خوب رشد میکند و میزان تلفات بسیار اندکی دارد. ضمن آنکه مهمترین مزیت کاشت زعفران در نحوهی کاشت و برداشت آن است بهطوریکه نیازی نیست زعفران را هر ساله کاشت بلکه با یک بار کاشت، میتوان تا هفت سال از محصول آن برداشت کرد. از دیگر مزایای مهم این طرح، صادراتی بودن و ارزآوری بالای آن برای کشور و سرمایهگذاران است.
- پرورش ماهی زینتی:
تولید ماهی زینتی یکی از فعالیتهای درآمدزای مدرن است که در سالهای اخیر در کشورهای توسعهیافته مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفته و بازارهای مالی بسیار پررونقی برای سرمایهگذاران در این بخش رقم زده است. مهمترین مزیت این طرح نیز رقابت اندک در بازار و صادراتی بودن آن است.
- پرورش گیاهان دارویی:
کشور ایران از دیرباز جزو مصرفکنندگان عمدهی گیاهان دارویی است. امروزه نیز تقاضای این گیاهان در بازار بسیار بالا بوده و بسیاری از مردم رغبت بالایی برای استفاده از گیاهان دارویی نسبت به درمانهای جدید دارند. بنابراین این طرح علاوه بر اشتغالزایی بالا، میتواند از سودآوری مطلوبی برخوردار باشد.همچنین ایجاد آپ اطلاع رسانی و فروش این محصولات به صورت مجازی می تواند در نیل به اهداف طرح تاثیرگذار باشد.
- هدایای طبیعی مثل گل و گلدان:
طراحی و تولید هدیهی تبلیغاتی-آموزشی با امکان بهرهبرداری آموزشی در حوزهی مسائل زیستمحیطی علاوه بر کارکرد متداول یک هدیهی تبلیغاتی و کسب سود مالی از بازار آن، میتواند جایگاه ارزندهای در ارتقای فرهنگ زیستمحیطی کشور داشته باشد.
لازم به ذکر است بنیاد نیکوکاری دستهای مهربان با هدف توانمندسازی خانوادههای بیسرپرست و یا بدسرپرست، از علاقهمندان به سرمایهگذاری یا اجرای طرحهای فوق دعوت میکند تا تاریخ ۱۳۹۷/۰۴/۱۵ پیشنهاد و رزومهی خود را به آدرس ایمیل yousefi@dmngo.ir ارسال و جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس ۴۴۰۱۰۶۶۹ داخلی ۶۲۸ (واحد روابط عمومی) تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را بنویسید