سامانه مددجویی «ویکی‌نیکی»، هفدهم دی‌ماه 1396 در سازمان اوقاف و امور خیریه تهران رونمایی شد.


سامانه اطلاعات مددجویی «ویکی‌نیکی» به منظور تعامل و هم‌افزایی موسسات خیریه در جهت افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد آن‌ها، ایجاد شده است. 


نحوه استفاده از سامانه مددجویی «ویکی‌نیکی»

خیریه‌ها می‌توانند برای استفاده از این سامانه، به ادرس زیر مراجعه و اقدام به ثبت‌نام نمایند :
آدرس وب‌سایت «ویکی‌نیکی»:  www.wikiniki.org
موسسات خیریه ثبت شده و معتبری که در سامانه مددجویی ثبت‌نام می‌کنند، توسط سازمان اوقاف تایید و حساب کاربری برای آن‌ها فعال خواهد شد.
پس از طی این روند، موسسات خیریه مددجویان خود را به سامانه اضافه می‌کنند.
در گام بعدی اطلاعات مددجویان استعلام می شود و در نهایت موسسات خیریه نحوه و چگونگی کمک به مددجویان را وارد سامانه می‌نمایند. 

همچنین ویکی‌نیکی، امکان ثبت‌نام و اعلام نیاز توسط خود مددجویان را نیز فراهم نموده است.

در مراسم رونمایی چه گذشت؟

«مجید ولی‌محمدی»، مدیرعامل اجرایی سامانه مددجویی و وبسایت «ویکی‌نیکی»، نخستین سخنران این مراسم بود. او با تاکید بر اینکه یکی از ماموریت‌های «ویکی‌نیکی»، رفع چالش‌ها در حوزه نیکوکاری با استفاده از فناوری‌های نوین است، گفت: «در سال ۲۰۱۷ ایران هفدهمین کشور از نظر شاخص‌های نیکوکاری بوده است.
ایران در شاخص‌های جهانی نیکوکاری همانند کمک به خیریه‌ها رتبه بیست و سوم و در کارهای داوطلبانه دارای رتبه چهلم را داراست. پس هنوز با استانداردهای جهانی در حوزه نیکوکاری، فاصله زیادی داریم.
وی به چهار چالش اساسی حوزه نیکوکاری، من جمله عدم وجود بانک‌های اطلاعاتی، عدم وجود زیرساخت‌های فنی-تخصصی، عدم تولید محتوای حوزه نیکوکاری و عدم ارتباط بین فعالان حوزه نیکوکاری نیز اشاره نمود.»


رفع چالش‌های حوزه نیکوکاری با سامانه اطلاعات مددجویی «ویکی‌نیکی»


و ادامه داد: «سامانه مددجویی «ویکی‌نیکی» به‌ منظور ایجاد بانک اطلاعاتی مددجویان کشور، بالا بردن بهره‌وری موسسات توسط اطلاعات جمع‌آوری شده، شفاف‌سازی فرایند کمک‌رسانی و جلوگیری از موازی کاری‌ها و هدررفت منابع، راه‌اندازی شده است و مهم‌تر از همه تحلیل و بررسی اطلاعات وضع موجود را مبنای کار خود قرار داده است تا ضمن بررسی اطلاعات و نیازهای گذشته، نیازهای سال‌های پیش‌رو را نیز پیش‌بینی کنیم.»


رونمایی سامانه مددجویی «ویکی نیکی» در سازمان اوقاف


در ادامه «مرتضی موسویان»، رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، با بیان اینکه تغییرات موجود در جوامع، سرعتی بیش از سیاست‌گذاری‌ها دارد، گفت: «ما در جامعه شبکه‌ای زندگی می‌کنیم که بدون آن امکان زندگی برای ما نیست. در کنار احراز هویت افراد، احراز هویت بسترهای حامل محتوا هم موضوع مهمی است که به آن لِیبلینگ می‌گویند.
فرهنگ فضای مجازی مشارکت همه را مطابق با چارچوب‌ها و هنجارهای موجود می‌طلبد. آنچه بخش دولتی، خصوصی و اصحاب رسانه باید به دنبال آن باشند، فرهنگ سازی است.»

او ادامه داد: «با استفاده از سامانه مددجویی «ویکی‌نیکی»، اعتماد مردم نسبت به فعالیت‌های نیکوکارانه در فضای مجازی افزایش یافته و برای خیریه‌ها، کاهش هزینه در پی خواهد داشت، چراکه به راحتی با مخاطبان خود ارتباط برقرار می‌کنند.
کاهش هزینه و زمان و ایجاد شفافیت عملکردی، عواملی مهم در فضای مجازی است که برای کاربر فراهم می‌شود. ما باید خود را برای زندگی در شفافیت آماده کنیم و این نرم‌افزار، در همین راستا عمل می‌کند.»


رفع چالش‌های حوزه نیکوکاری با سامانه اطلاعات مددجویی «ویکی‌نیکی»

«غلام‌رضا محمدزاده»، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران، دیگر سخنران این مراسم بود.
او با بیان اینکه حدود یک دهه است که رویکرد سنتی سازمان اوقاف تغییر کرده و در این راستا از علم روز استفاده می‌کند، گفت: «در این سازمان اطلاعات و آمار موجود از یک‌سو جمع‌آوری می‌شد، از سوی دیگر درآمدها و هزینه‌ها نیاز به شفاف‌سازی داشت که امروز این شفافیت ایجاد شده است و درآمدها و هزینه‌های اوقاف قابل رصد است.


«ویکی‌نیکی» به عنوان راهنمایی جامع و یا دائره‌المعارفی برای افرادی است که می‌خواهند کار نیک انجام دهند و یا خدمات دریافت کنند.

سامانه مددجویی ویکی‌نیکی در سه حیطه فعالیت می‌کند:
نخست به کسانی که می‌خواهند فعالیت خیرخواهانه داشته باشند، کمک می‌کند تا در این سامانه ثبت‌نام و اقدام به فعالیت کنند.
گروه دوم کسانی‌که می‌خواهند خدمات دریافت کنند، آن‌ها با وارد کردن اطلاعات خود در این سامانه، این امکان را به موسسات خیریه می‌دهند تا با آگاهی کامل برای کمک‌رسانی اقدام کنند.

موضوع مهم دیگر که با در اختیار داشتن این سامانه قابل‌ پیگیری است، در اختیار داشتن پیشینه رفتارهاست تا بدانیم در چه وضعیتی هستیم و خدماتی که باید در جامعه ارائه بدهیم، چیست. ما با این بانک اطلاعاتی برای آینده نیز سیاست‌گذاری خواهیم کرد.»

 منبع : وبسایت راه پرداخت