یکی از خدمات جالب بنیاد اهدا (CAF)، ارائه لیستی از نیکوکارترین کشورهای جهان در پایان هر سال میلادی است. این بنیاد به منظور سهولت و دقت در این کار، سه شاخص عمده معرفی نموده است که بر اساس آن‌ها میزان سخاوت و یا نیکوکار بودن کشورها را می‌سنجد. این سه شاخص عبارتند از: کمک به غریبه‌ها، کمک به خیریه‌ها و کار داوطلبانه.


وضعیت کلی جهان در شاخص‌های نیکوکاری

طبق بررسی‌ها به طور میانگین میزان کمک‌ها در سه شاخص اعلام شده در سال 2017 نسبت به سال 2016 کاهش داشته است. عملکرد تمامی کشورهای اروپایی که در لیست 20 کشور برتر قرار گرفته‌اند، در هر سه شاخص نیکوکاری سیر نزولی داشته‌اند. (1 یا 5 درصد کاهش نسبت به سال قبل)

عملکرد کشورهای قاره آسیا و اقیانوسیه نیز در هر سه پارامتر نیکوکاری کاهش داشته است. آفریقا تنها قاره‌ای است که افزایش هر سه رفتار را نشان می‌دهد.


نقشه مهربانی جهان

برای دسترسی به جزئیات بیش‌تر نام کشور مورد نظر خود را جستجو کنید.


 

رتبه 20 کشور برتر در جدول شاخص‌های نیکوکاری 2017

 



بیشتر بدانیم : «نیکوکارترین کشورهای جهان در گزارش 2016 بنیاد «کف»»


ایران در میان لیست 20 نیکوکار برتر جهان

طبق آخرین آمار منتشر شده از موسسه اهدا در سال 2017، ایران در لیست 20 کشور نیکوکار قرار گرفته است. ایران از رتبه 45 در سال 2016 به رتبه 17 در سال 2017 صعود کرده است. آخرین باری که ایران در لیست 20 کشور نیکوکار قرار گرفت سال 2014 بود و پس از آن به ترتیب به رتبه‌های 32 و 45 نزول داشته است.

میزان مشارکت ایرانیان در امور خیریه و نیکوکاری در هریک از شاخص‌های تعیین شده به ترتیب زیر است:

  • از هر 100 ایرانی، 61 نفر به افراد غریبه نیازمند کمک کرده‌اند.
  • از هر 100 ایرانی، 50 نفر به خیریه‌ها کمک مالی کرده‌اند.
  • از هر 100 نفر، 25 نفر در کارهای داوطلبانه و عام‎المنفعه شرکت داشته‌اند.

 

همان‌طور که در آمار مشخص است ایرانیان در شاخص کمک به غریبه‌ها به نسبت بهتر عمل کرده و در شاخص مشارکت در کارهای داوطلبانه ضعیف‌ترین عملکرد را داشته‌اند. این آمار نشانگر آن است که ایرانیان بیش‌تر ترجیح می‌دهند خودشان به صورت مستقیم به افراد نیازمند کمک کنند تا از طریق خیریه‌ها. از طرفی دیگر، ترجیح می‌دهند که اگر می‌خواهند کمکی انجام دهند (چه به موسسات خیریه و چه به غریبه‌ها)، کمک‌ها نقدی یا غیرنقدی باشد و تمایل چندانی به صرف زمان و انرژی برای مشارکت در کارهای داوطلبانه ندارند.

 

جداول وضعیت ایران طی چهار سال متوالی در سه شاخص جهانی نیکوکاری

کمک به افراد ناشناس
کمک مالی به خیریه‌ها
مدت زمان کار داوطلبانه




جدول رتبه ایران طی چهار سال متوالی در گزارش بنیاد کف (2017-2014)




رتبه نخست جدول شاخص های نیکوکاری 2017

میانمار برای چهارمین سال متوالی عنوان نیکوکارترین کشور را دریافت کرده است. براساس پژوهش انجام شده، 91 درصد از ساکنان میانمار در سال گذشته برای خیریه پول پرداخت کرده‌اند، 53 درصد گفته‌اند که به کسی که نمی شناخته‌اند، کمک کرده‌اند و 51 درصد ادعا کرده‌اند که برای انجام یک کار نیک داوطلب شده‌اند.

طبق بررسی‌های انجام شده میزان قابل ملاحظه کمک‎های مالی و غیرمالی انجام شده توسط مردم این کشور، ریشه در سنن و آموزه‌های دینی بودائیسم دارد.

 

مؤلف: رویا باقری