در سال ۲۰۱۰، «بیل گیتس»، «ملیندا گیتس» و «وارن بافت»، ۴۰ نفر از مشهورترین میلیاردرهای آمریکایی را به کمپینی به نام «پیمان سخاوت» (Giving Pledge) دعوت کردند. این کمپین حاصل سلسله مذاکراتی میان میلیاردرهای نیکاندیش بود تا بتوانند معیارهای جدیدی از سخاوتمندی را در میان ثروتمندان سراسر جهان ایجاد کنند.
✅ اعضای کمپین «پیمان سخاوت» افرادی هستند که:
اولا، دستکم یک میلیارد دلار ثروت دارند
ثانیا، متعهد میشوند دستکم نیمی از ثروت خود را به امور عامالمنفعه اختصاص دهند
ثالثا، متعهد میشوند که با همفکری سایر میلیاردرهای عضو این کمپین، هوشمندانهترین و اثربخشترین برنامهها را برای ارایه کمکهای عامالمنفعه خود برگزینند.
✅ این کمپین تلاشی است برای برجسته ساختنِ هرچه بیشترِ مهمترین مسائل اجتماعی از جمله فقر جهانی و به منظور تحقق این امر، از ثروتمندترین افراد و خانوادههای جهان دعوت میکند که حداقل نیمی از ثروت خود را، به هوشمندانهترین و خلاقانهترین شکل، در راه کمکهای بشردوستانه هزینه کنند. این کمپین الهامگرفته از مردمی است که بخشی از پول خود را، هرچند اندک باشد، صرف امور خیریه میکنند تا جهان جای بهتری برای زندگی باشد.
✅ افرادی که به کمپین «پیمان سخاوت» (Giving Pledge) میپیوندند، عهدنامهای نوشته و در آن عموم مردم را از تصمیم خود برای اختصاصِ بیش از نیمی از اموالشان به امور خیریه و همچنین اهدافشان از این کار، آگاه میسازند. امضا کنندگان این تعهد، اموال خود را در راه مسائلی نظیر کاهش فقر، کمک به پناهجویان، بازسازی خرابیهای ناشی از بلایای طبیعی، بهداشت جهانی، آموزش، توانمندسازی زنان و دختران، تحقیقات پزشکی، محیطزیست پایدار و ... اهدا میکنند.
✅ نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که این عهدنامه یک سند قانونی نیست بلکه تعهدی اخلاقی است؛ به طوری که امضاکنندگان این کمپین به صورت عمومی سوگند میخورند که بخشی از سرمایه خود را در طول حیات خود یا پس از آن، صرف امور خیریه کنند. هدف از راهاندازی این کمپین و عهد بستنِ ثروتمندان به صورت عمومی، جلب توجه مردم به مسائل بشردوستانه و تشویق آنها به انجام امور خیریه است.
✅ با وجود آنکه کمپین "Giving Pledge" در ابتدا فقط ثروتمندان آمریکایی را مورد توجه قرار داده بود، این تعهد در زمانی کم مورد استقبال افراد زیادی در سراسر جهان قرار گرفت؛ به گونهای که تا ماه می ۲۰۱۹، مجموعا ۲۰۴ میلیاردر از کشورهایی نظیر استرالیا، آلمان، هند، مالزی، روسیه، آفریقای جنوبی، اوکراین، ترکیه، تانزانیا و انگلستان به امضاکنندگان این کمپین پیوستهاند.
✅ این کمپین همچنین یک تالار گفتگو را برای همفکری اعضا در مورد چالشها، دستاوردها، شکستها و همچنین چگونگی استفاده هوشمندانه از مبالغ اهدایی در راه امور خیریه ایجاد کرده است. از سوی دیگر امضاکنندگان این کمپین در طول سال میتوانند از مشاورههای متخصصان در مورد اینکه چگونه میتوانند اموالشان را برای کمک به حلِ بزرگترین چالشهای جهانی به بهترین شکل به کار بگیرند، بهره ببرند.
📚 منبع برای آشنایی بیشتر با این کمپین:
www.givingpledge.org
دیدگاه خود را بنویسید