زیرساخت حمل و نقل درون شهری نباید لزوما ملالآور باشد، نمونه آن هم ایستگاه متروی جدید تایپه است. ایستگاه Dingpu MRT که طراحی آن توسط شرکت معماری محلی J.J. Pan & Partners انجام شده، بیشتر شبیه یک کشتی فضایی به نظر میرسد تا ایستگاه مترویی که عادت به دیدنش داریم.
این ایستگاه که با استفاده از خطوط منحنی تند و مواد مدرن ساخته شده است دارای تویوبهای خورشیدی انعکاسی ذخیرهکننده انرژی و لامپهای ال ای دی قابل برنامهریزی شده است که حال و هوای دوستدار محیط زیست و مدرنی را به این پروژه میبخشد.
مفهوم طراحی Dingpu MRT نشأت گرفته از گذار منطقه Tucheng از یک شهر صنعتی با اتکا به معادن ذغال سنگ به یک مرکز فناوری بزرگ است. خطوط منحنی که در سرتاسر این ایستگاه مشاهده میشود به نحوی طراحی شدهاند تا شبیه حرف سی انگلیسی باشد که اشاره به کلمه کربن دارد، به گفته معماران: «این طرح نشان دهنده پیشرفت انقلابی است که شهر تایپه از اتکا به معادن ذغال سنگ تا نانوتیوبهای کربنیِهای تِک طی کرده است.» خطوط منحنی از داخل گسترش پیدا کرده و به یک سازه تیوب مانند چرخشی از جنس فولاد که بالای زمین در خروجی "B" واقع شده ختم میشود که روی طبقات و سقف قابل مشاهده هستند.
برخلاف بسیاری از ایستگاههای مترو، ایستگاه Dingpu MRT با استفاده از نور طبیعی روشن شده است که از طریق تیوبهای خورشیدی جذب میشوند و به لامپهای زیرزمینی منتقل میشود که امواج نوری، هاله و درخشندگی را نمادسازی میکند. ال ای دیهای رنگی قابل برنامهریزی در دیوارهای ایستگاه به کار رفتهاند و در شکوفههای سفید تونگ که نمادی از منطقه محل ایستگاه است احاطه شدهاند. ایستگاه مزبور سال گذشته افتتاح شد.
دیدگاه خود را بنویسید