معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد با اشاره به جمعآوری 125 میلیارد تومان کمک مردمی در جشن نیکوکاری سال 95 گفت: «امسال جشن نیکوکاری طی سه روز 16 ،17 و 18 اسفند ماه برپا میشود.»
به گزارش «ویکی نیکی» و به نقل از خبرگزاری فارس، «امیرمحمد ذوالفقاری» در نشست خبری به مناسبت برپایی جشن نیکوکاری در روزهای پایانی سال گفت: «خیّرین زیادی میخواهند در کار خیر مشارکت کنند و ما وظیفه داریم راه و روش این کار را به آنها آموزش دهیم. در این زمینه از تریبونهای نماز جمعه و مجالس دینی و مذهبی و بسیاری از مبلغان استفاده کردهایم که در حوزه انفاق و خیرات وارد شدهاند.»
وی با اشاره به اینکه در مسیر محرومیتزدایی از وقف هم استفاده میکنیم، گفت: میخواهیم در بحث ساخت مسکن،تامین جهیزیه و ازدواج جذب بیشتری داشته باشیم.
پیشنهاد مطالعه : مقاله «طرحهای جالب با موضوع وقف، فرهنگ و تمدن اسلامی»
«ذوالفقاری» گفت: «مجموع کمکهایی که جمعآوری میشود از ظرفیت صدقات، ذکات، کفاره، نزولات، قربانی، اطعام، طرح برکت و ایجاد پایگاهها در مناسبتهای مختلف سال است.»
وی ادامه داد: «حدود 10میلیون خیّر در قالب صندوق صدقات و طرحهای دیگر با امداد همکاری دارند و ما میخواهیم بانک اطلاعات خیّرین را ایجاد کنیم.»
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد گفت: «در 11ماه گذشته بیش از یک هزار و 700 میلیارد تومان در قالب طرحهای مختلف امداد کمک شده است. این در حالیست که خیّرین میخواهند نتیجه کار خیر خود را ببینند به همین دلیل کمیته امداد به دنبال این است که گزارشات این کمکها را تهیه کند و در اختیار خیّرین قرار دهد.»
ذوالفقاری تصریح کرد: «30 میلیارد تومان از درآمد را برای مشارکت با خیریهها آزاد کردهایم چرا که خیریهها در جذب و مصرف درآمد با امداد مشارکت دارند.»
وی با اشاره به اینکه امسال امداد تلاش کرده در موضوعات تخصصی برای مددجویان مشترک با خیریهها وارد کار شود، گفت: «در این صورت خیریهها سهمی را میآورند و ما هم سهمی را میآوریم و در زمینههای مختلف به مددجویان کمک میکنیم.»
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد افزود: «بر اساس برنامه 5ساله ششم افزایش مشارکت در طرحهای مختلف باید دو برابر شود که ما در این مسیر حرکت میکنیم و قرار است 80 درصد کمکهای نقدی در قالب شبکههای الکترونیکی جمعآوری شود.»
ذوالفقاری گفت: «فاصله گرفتن از فضای دستی و سنتی باعث افزایش امنیت در جمعآوری کمکها میشود. سرعت ارائه کمکها را بیشتر و هزینه را کم میکند. چرا که اکنون قیمت تمام شده جمعآوریها مناسب نیست.»
وی گفت: «تلاش میکنیم تا حجم درآمد سالانه ما از میزان تورم بیشتر باشد و باید در پایان برنامه توسعه 3 برابر سال اول را کسب کرده باشیم.»
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد از افزایش مشارکت جوانان، میانسالان، سازمانهای تخصصی و غیره خبر داد و گفت: «مراکز نیکوکاری از امداد مستقل هستند اما ما به دنبال توسعه آنها هستیم چرا که با نیازمندان و خیّرین محلی در ارتباطند و در حال حاضر هزار مرکز نیکوکاری در کشور فعال است.»«ذوالفقاری» با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد خدمات الکترونیکی با تجهیزات بومی هستیم، گفت: «6 نیاز در اولویت امداد قرار دارد که شامل مسکن، تامین جهیزیه، اشتغال، خدمات درمانی، آموزشی و تامین معیشت خانوادههاست.»وی گفت: «متاسفانه تعداد موسسات خیریه که در یک شهر فعال هستند بسیار زیاد است اما خیریههای محلی کم است و خیریههایی که در تمام زمینهها کار کنند هم محدودند.»
پیشنهاد مطالعه : مقاله «نقش کارآفرینی اجتماعی، در پایداری جوامع محلی»
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد از تکمیل بانک اطلاعات بنگاههای اقتصادی خبر داد وگفت: «به دنبال شناسایی این بنگاهها هستیم. به سراغشان میرویم و نیازهای مددجویان را میگوییم تا رفع شود. در حال حاضر بانک اطلاعاتی اصناف و بانک کشاورزی در حال تکمیل است.»
ذوالفقاری همچنین افزود: «به دنبال این هستیم انفاق را در دهکهای بالای اقتصادی نهادینه کنیم تا فقر محلی رفع شود.»
وی در زمینه صندوق صدقات گفت: «بازسازی آنها و بردن این صندوقها به اماکنی که امن و پر رفت و آمد هستند همچنین در مراکز اقتصادی دنبال میشود.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد در مورد جشن نیکوکاری گفت: Kسال گذشته 125 میلیارد تومان از کمک خیّرین جمعآوری شد. این در حالی است که امسال طی 3 روز در تاریخ 16، 17 و 18 اسفند ماه جشن نیکوکاری برگزار میشود.»
ذوالفقاری تصریح کرد: «این جشن در روز اول در مدارس و همزمان با نواختن زنگ نیکوکاری خواهد بود. در روز دوم در میادین اصلی شهر مستقر میشویم و در روز سوم همزمان با برگزاری نماز جمعه در پایگاههای استانی کمکهای خیّرین جمعآوری میشود.»
وی با اشاره به اینکه این کمکها در اولین فرصت بین نیازمندان توزیع میشود، گفت: «از مردم و خیرین میخواهیم اغلب کمکها به صورت نقدی باشد و اگر غیرنقدی است در قالب اقلام خوراکی و مورد نیاز محرومان باشد. این کمکها نو و قابل استفاده باشند و شئونات خانوادگی در محلات حفظ شود.»
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد گفت: «چون بیشتر نیازها در قالب اشتغال، جهیزیه، مسکن، سلامت و آموزش است بهتر است کمکهای داده شده در قالب رفع این نیازها باشند.»
ذوالفقاری گفت: «ممکن است سواستفادههایی در این زمینه از سوی برخی خیریههایی که فعالیتهای غیرمجاز دارند صورت گیرد. بنابراین میخواهیم خیّرین دقت لازم را داشته باشند و مطمئن باشند ریالی از پول این کمکها در حوزه اداری و تشکیلات امداد خرج نمیشود.»
وی گفت: «زمانبری کمکها و مقدمات برگزاری جشن نیکوکاری از دی ماه شروع شده و تا روز پایانی سال ادامه دارد و پیشبینی میشود 30 درصد این کمکها در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یابد.»
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد تاکید کرد: «جذب خیّرین جدید در جشن نیکوکاری و فراخوان خیّرین هدفی است که دنبال میشود و طبق سالهای گذشته بر پایی جشن نیکوکاری به تحریک احساس مسئولیت در بین مردم دامن میزند.»
دیدگاه خود را بنویسید