خسته و دلزده از زندگی در شهر و هیاهوی همیشگی آن هستید؟! مدتهاست دلتان گوشهای امن و آرام میخواهد که کمی با خودتان خلوت کنید؟! پناه بردن به عمق یک جنگل، ایده فوقالعادهای است که حتماً حالتان را خوب خواهد کرد.
دراز کشیدن وسط جنگل و گوش دادن به صدای پرندگان تا مدتها حال و هوایتان را عوض میکند. اینکه چطور وقت رفتن به دل طبیعت طوری رفتار کنیم که کمترین آسیبی به آن نرسانیم، آنقدر مهم است که لازم است درباره آن کمی بخوانیم.
آسیب زدن به درختان ممنوع
شاید فرهنگ پخت کباب و غذاهای گرم ایرانیها زمان رفتن به طبیعت در بسیاری از کشورها عجیب به نظر برسد. معمولاً طبیعتگردی در کشورهای پیشرفته با خوردن یک وعده غذای سبک و حاضری که نیازی به پختوپز ندارد همراه است زیرا هدف بیشتر کشف لذتهای طبیعت است.
اینکه دلتان میخواهد غذای گرم بخورید و بههیچوجه نمیتوانید بیخیال شوید پس حتماً با خودتان منقل و زغال ببرید.
استفاده از اجاقهای خوراکپزی استاندارد هم گزینه دیگری است که درصورتیکه ایمنی رعایت شود، میتوانند در پختوپز کمکتان کنند.
یادتان باشد، برای پخت غذا و درست کردن چای، برای روشن کردن آتش شاخ و برگ درختان را جدا قطع نکنید.
بر اساس جمله معروف فعالان محیطزیست «وقتی از طبیعتگردی بازمیگردید فقط جای پایتان را در طبیعت بجا بگذارید».
بنابراین باقیمانده یک آتش که رویش غذا پختهاید و درست خاموشش نکردهاید، علاوه بر خطر آتش گرفتن طبیعت، میراث خوشایندی نیز در دل طبیعت نیست.
پیشنهاد مطالعه:
با تورها و وسایل نقلیه عمومی سفر کنیم
رفتن به طبیعت و سفرهای آفرود یکی از کارهایی است که بهتر است به تورهای تخصصی بسپارید. این تورها به مرور زمان در این مسافرتها با کسب تجربه فراوان حرفهای شدهاند.
خوبی دیگر مسافرت با تور این است که با وسیله نقلیه عمومی سفر میکنید. در نتیجه هوا کمتر آلوده خواهد شد، احتمال تصادفهای رانندگی کمتر خواهد بود و دیگر اینکه میتوانید با افراد تازهای آشنا شوید که این خودش در قحطی ارتباطات سالم اجتماعی این روزها، امتیاز بزرگی محسوب میشود.
زباله نریزیم، زباله جمع کنیم
اینکه در دل طبیعت نباید زباله ریخت آنقدر واضح است که شاید در نگاه اول فکر کنید هیچ نیازی به گفتنش نیست؛ اما کیسهها و بطریها و زبالههای غیرقابل بازیافت موجود در دل طبیعت ایران چیز دیگری به ما میگویند.
تلخ است وقتی حتی در کوههای ایران پا میگذاریم؛ دیدن زبالههای پلاستیکی اذیتمان میکند. اگر به مهمانی طبیعت رفتید به اندازه کافی کیسه با خودتان ببرید؛ آنقدر که نیازی نداشته باشید چیزی را به خاطر کیسه نداشتن در طبیعت رها کنید.
همچنین اگر کسی را دیدید که زباله میریزد کیسه اضافی داشته باشید که به او بدهید و درنهایت اگر زبالهای دیدید بتوانید آن را بردارید و در کیسه با خودتان ببرید.
جمعکردن زباله از طبیعت، نهایت مسئولیتپذیری شما در قبال زمین است.
چند روز پیش خبر زباله جمعکردن «هدیه تهرانی» در یکی از پارکهای شهر تهران حسابی خبرساز شد. اقدامی که نشان از آگاهی و طبیعتدوستی این بازیگر توانا و محبوب است.
همچنین نکته دیگری که بهتر است به آن توجه کنید اینست که به سطلهای زبالهای که گاهی در دامن طبیعت گذاشته شدهاند، خیلی توجه نکنید زیرا معمولاً زودبهزود آنها را تخلیه نمیکنند.
بهتر است کیسهها را با خودتان به مناطق پر رفتوآمدتر ببرید.
دوستی با زمین را به کودکان بیاموزیم
همیشه این را شنیدهایم که بهترین الگوی تربیت کودکانمان، رفتارهای خود ما هستند. اینکه چطور با طبیعت رفتار کنیم را بچهها از ما یاد میگیرند و به نسلهای بعد از ما نیز منتقل میکنند.
به کودکان یاد دهیم با حیوانات اهلی دوست باشند و آسیبی به آنها نرسانند. خطرناک بودن حیوانات وحشی و لزوم دوری کردن از آنها را هم باید به کودکان یادآور شد.
اگر امکان بستن تاب روی درختان منطقهای که برای طبیعتگردی انتخاب کردهاید، وجود ندارد حتماً کودک خود را قانع کنید که نمیتواند در این مکان تابسواری کند.
اگر کودکتان ببیند زباله در طبیعت نمیریزید و از آن مهمتر زبالهها را جمع میکنید، بهاحتمال زیاد شما در حال تربیت کردن یک شهروند مسئول در قبال محیطزیست هستید.
پیشنهاد مطالعه:
لزوم توجه به آموزش حفاظت محیطزیست و منابع طبیعی در مدارس به عنوان خیر ماندگار
آب را آلوده نکنیم
اگر بدانید آلوده کردن آبهای جاری و راکد در طبیعت چه آسیبی به کل اکوسیستم منطقه خواهد زد، هرگز ظرفهایتان را با مواد شوینده صنعتی در آب رودخانه نمیشستید.
با شستن ظروف در رودخانه علاوه بر خطراتی که با این کار به محیطزیست وارد میکنید، ممکن است خودتان هم بیمار شوید.
آب رودخانه به دلیل اینکه تصفیهشده نیست، حاوی باکتریهای خاصی است که برای انسان مضر هستند، در نتیجه ابداً برای شستن ظروف مناسب نیست.
کافی است ظروف غذای خود را در سبدی گذاشته و با خود به مناطق شهری بیاورید و بشویید.
وسواس شستن ظروف بعد از غذا بسیار کماهمیتتر از موجودات زندهای است که در آبها زندگی میکنند و هرکدام در چرخه طبیعت نقش مهمی دارند.
منبع: مجله نیکوپی
دیدگاههای بازدیدکنندگان
Farzan Farahmandnia
از اینکه این مقالات عالی رو مینویسید ممنون
1628 روز پیش ارسال پاسخ