تعدادی از فعالان حوزه فناوری و اجتماعی «کمپین 11 ایران» را راه‌اندازی کرده‌اند. هدف از ایجاد این کمپین تلاش برای فرهنگ‌سازی تعامل با 11 درصد جمعیت جامعه توانیاب ایرانی است تا کمک شود بیش‌تر در جامعه دیده شوند و فرصت بیش‌تری برای ایفای نقش در جامعه بیابند.

در کشور ما حدود 11 درصد افراد داری معلولیت هستند. این افراد به دلایل مختلفی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود فرصت حضور در جامعه پیدا نمی‌کنند. این کمپین در نظر دارد، با فرهنگ‌سازی مناسب، حق شهروندی این افراد را به آن‌ها بازگرداند.  



برخی از موانع در مسیر رشد افراد توانیاب:


مناسب‌سازی شهری

متاسفانه در سطح شهر معابر مناسب‌سازی نشده است. افراد دارای معلولیت برای استفاده از تک تک سازمان‌ها، ادارات، رستوران‌ها، بازارها، پارکینگ‌ها، خیابان‌ها، زیرگذرها، پله‌های عابران، شیرهای آب،… نیاز به همراه دارند، یا اگر تنها باشند دچار آسیب می‌شوند. حتی به برخی از قوانین که در سطح شهر تعبیه شده است احترام گذاشته نمی شود.(جای پارک افراد دارای معلولیت نادیده گرفته می‌شود)


مناسب‌سازی شغلی

کارفرمایان در کشور به افراد دارای معلولیت کم‌تر اعتماد می‌کنند. گاهی او را باور نمی‌کنند، هرچند دست و پایی کم‌توان دارد، اما پشتکاری عالی و ذهنی پربار و توانا دارند، هم‎چنین برای رفتن به محل کار مشکلات متعدد دارد و نمی‌تواند حضور مناسب داشته باشد توانایی‌های خود را شکوفا کند.


مناسب‌سازی فکری

این ماده یک اعلامیه حقوق بشر است؛

حقوقی که همه به آن اذعان داریم: تمام ابنای بشر آزاد زاده شده‌اند، و در حرمت و حقوق با هم برابرند. عقلانیت و وجدان به آنان ارزانی شده و لازم است تا با یکدیگر برادرانه رفتار کنند.


مناسب‌سازی عاطفی

یک فرد دارای معلولیت در موفقیت‌آمیزترین حالت خود، ۱۶ برابر یک فرد عادی امکان افسردگی دارد. چرا که او هر چقدر هم تلاش کند و بهترین باشد، در جامعه معلولین بهترین باشد و مردم او را از آن خود نخواهند دانست. فرقی نمی‌کند قهرمان ورزشی باشد یا نابغه علمی، او در درجه اول یک فرد کم‌توان است!


همه افراد می‌توانند با «عضویت» در «کمپین 11 ایران» به‌صورت کاملا رایگان، خود را به عنوان سفیر حامی این کمپین معرفی کنند تا از این طریق با آگاه‌‌سازی همه‌ جانبه، حرمت‌‌گذاری و پذیرش این جامعه 11 درصدی از کل جمعیت ایران را نهادینه کنند و قدمی بلند در حوزه آگاه‌سازی آحاد مردم بردارند.