معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اولویت‌های ما برای ترویج فرهنگ وقف، وقف‌های قرآنی است، گفت: امسال برنامه «طرح ضیافت الهی» در ۲۴۵۱ بقعه و امامزاده در سراسر کشور برگزار می‌شود که از جمله طرح‌های شاخص ما بحث مناجات‌خوانی در ۴۰۰ امامزاده است که بناست هر شب قرائت دعای ابوحمزه ثمالی را در امامزادگان شاخص داشته باشیم.

به گزارش ویکی نیکی و به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی صبح روز سه‌شنبه، ۲۵ اردیبهشت‌ماه، در نشست خبری طرح ملی «ضیافت الهی» و برنامه‌های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ماه مبارک رمضان با بیان اینکه سازمان اوقاف در تمام مناسبت‌ها برای تبلیغ و نشر معارف دینی در دو بخش برنامه‌ریزی لازم را انجام و طراحی می‌کند، اظهار کرد: یکی از این بخش‌ها بُعد مدیریتی موقوفات و آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه برای ماه مبارک رمضان است و ما در این ماه و در سایر ایام سال در صدد هستیم که اجرای امینانه نیات واقفان خیراندیش را در بخش‌های قرآنی، اطعام، افطاری و علی‌الخصوص در شب‌های قدر اجرا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: هدف دیگر ما تقویت باورها و ایجاد فضای معنوی در جامعه علی‌الخصوص در امامزادگان و بقاع متبرکه است بر همین اساس در ۲۴۵۱ امامزاده و بقعه در سراسر کشور طرح زیارت الهی جهت ترویج و تبلیغ فضای انس با قرآن و نشر معارف دینی و تقویت اعتبارات و ایجاد فضای معنوی برنامه‌ریزی‌هایی را داشته‌ایم و بیش از ۳۰۰۰ مبلغ از استان قم و سایر استان‌ها به سراسر کشور اعزام می‌شوند که از جمله برنامه‌های آن‌ها سخنرانی، تفسیر قرآن، بیان احکام، نشر معارف دینی و ترویج سبک زندگی اسلامی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با بیان این مطلب که همزمان با ماه مبارک رمضان در اکثر امامزادگان یک وعده نماز جماعت و در برخی از امامزادگان دو وعده نماز جماعت برپا می‌شود. در بیش از ۲۵۰۰ امامزاده حداقل دو وعده نماز در روز برپا می‌شود. از دیگر موضوعاتی که مد نظر سازمان بوده است برپایی خیمه‌های معرفت در امامزادگان و بقاع متبرکه است. از جمله برنامه‌های ما در این خیمه‌ها پاسخ به شبهات و برنامه‌هایی برای نوجوانان است و همزمان با نیمه ماه مبارک رمضان برنامه‌های جشنی به صورت استیجی برای خانواده‌ها در امامزاده‌ها برگزار می‌شود.

شرفخانی در ادامه با اشاره به اینکه در ۱۲۵۰ امامزاده جلسه تفسیر قرآن را داریم که این جلسات برگرفته از کتاب تفسیر حاج آقا قرائتی است و در اختیار طلبه‌ها قرارداده‌ایم، خاطر نشان کرد: در ۱۸۰۰ امامزاده و بقعه برنامه افطاری براساس اجرای امینانه نیات واقفان خیراندیش برپا می‌شود. ما در صدد هستیم که از ظرفیت‌های ماه مبارک رمضان برای برنامه‌های آموزش سبک زندگی اسلامی با عنوان «زندگی به رنگ خدا» بهره ببریم و از جمله برنامه‌های آموزشی ما در این برنامه کسب مهارت‌های فردی، ازدواج و تربیت فرزندان است.

وی در ادامه با اشاره به شهادت حضرت خدیجه (س) در دهم ماه مبارک رمضان گفت: ویژه برنامه‌هایی نیز برای این روز در نظر گرفته شده است تا سیره حضرت خدیجه (س) در سطح جامعه بیش از گذشته تبیین شود. همزمان با سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) برنامه‌های جشنی را داریم که یکی از آن‌ها ترویج طرح احسان و انفاق در بین مردم است که این طرح با عنوان «طرح مودت» برگزار می‌شود و در سال‌های گذشته برای برپایی این طرح خوشبختانه برنامه‌های ویژه‌ای برگزار شده و اثرگذار نیز بوده است.


معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به یکی دیگر از برنامه‌ها و طرح‌های این سازمان خاطر نشان کرد: یکی از اتفاقات خوب سال‌های گذشته که در طول سال نیز این فعالیت ادامه داشت «وقف مصحف» است که هر فردی با ۷۰۰۰ تومان می‌تواند یک جلد قرآن را وقف کند و از اولویت‌های اصلی ما ترویج فرهنگ وقف آن هم وقف‌های قرآنی است. برای امسال که مقام معظم رهبری سال حمایت از کالای ایرانی را انتخاب کرده‌اند ما در صدد هستیم که مبلغان در این ماه برای این شعار برنامه‌هایی داشته باشند و به گونه‌ای عمل کنیم که این فرهنگ در بین مردم تبیین شود.


شرفخانی با اشاره به اینکه در بیش از ۲۵۰۰ امامزاده برنامه‌های ویژه شب‌های قدر برپا می‌شود، خاطر نشان کرد: از سال‌های گذشته «بحث مناجات خوانی» را در امامزادگان شاخص داشته‌ایم که امسال نیز در ۴۰۰ امامزاده این طرح برپا می‌شود و حتی در برخی از امامزادگانی که این طرح اجرا می‌شود برنامه سحری نیز برپا می‌شود و ماه رمضان ماه آشتی با خدا است و صرفا نباید فقط روزه بگیریم بلکه باید مناجات نیز داشته باشیم و هر شب در برخی از امامزادگان مراسم احیا تا صبح و قرائت دعای ابوحمزه ثمالی را داریم.

وی تأکید کرد: پرتال فرهنگی راسخون یکی از سایت‌های فرهنگی کشور است که روزانه بیش از هزاران نفر از این سایت بازدید می‌کنند. امسال ما پویشی به صورت مجازی در این پرتال فرهنگی با عنوان «قرار ماه نهم» داریم و کلیپ‌های مفهومی ۶۰ ثانیه‌ای، یک دقیقه‌ای و سه دقیقه‌ای تهیه شده است. دشمنان ما همواره در صدد هستند که فعالیت‌هایی را علیه دین اسلام داشته باشند و ما نیز در این پرتال فرهنگی که کاملا به صورت مجازی فعالیت می‌کنند در صدد هستیم پویش‌هایی را داشته باشیم تا مردم بیشتر با فرهنگ غنی اسلامی آشنا شوند.

قاریان مصری از حضور در ایران محروم شده‌اند

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین مقنی –معاون تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف- با بیان اینکه محافل قرآنی در بقاع متبرکه و شهرستان‌ها و استان‌ها برگزار می‌شود، اظهار کرد: ۱۱۰ محفل شاخص با حضور قاریان مصری و قاریانی از کشور افغانستان برپا می‌شود. از کشور افغانستان علیرضا رضایی و محمدجاوید اکبر در این محافل حضور دارند و از کشور مصر احمد احمد السید برای قرائت در ماه مبارک رمضان در امامزادگان و بقاع متبرکه حضور دارند.

وی خاطر نشان کرد: هشت محفل شاخص رسانه‌ای موضوع محور این محافل را پوشش می‌دهند و برنامه‌ریزی شده است که شبکه قرآن و معارف سیما به صورت هر چه باشکوه‌تر این محافل انس با قرآن را پوشش دهند. همچنین آیین ترتیل خوانی امسال در بیش از ۱۷۰۰ بقعه برپا می‌شود و برنامه‌های قرآنی ۴۶ بقعه از سراسر کشور در شبکه‌های استانی و سراسری پخش می‌شود. ما در شورای توسعه فرهنگ قرآنی برنامه‌ریزی‌هایی را داشته‌ایم و بر همین اساس در نمایشگاه قرآن یک بخش ویژه برای حفظ قرآن در نظر گرفته‌ایم.

مقنی تأکید کرد: از جمله برنامه‌های ما در نمایشگاه قرآن ارائه محصولات آموزشی قرآنی، مشاوره حفظ قرآن، کارگاه آموزشی حفظ قرآن و سایر موارد مورد توجه قرار دارد. براساس طرحی که برای سازمان در نظر گرفته شده است ۵۳۷ هزار حافظ جزء ۳۰ سازمان باید تربیت کند که ما برای این طرح برنامه‌های ویژه‌ای داریم. براساس بیانیه دانشگاه الازهر قاریان مصری از حضور در ایران محروم شدند و این یک مشکل سیاسی است که باید حل شود. امسال ما برای محافل قرآنی در صدد هستیم که از سایر ظرفیت کشورهای دیگر نیز بهره ببریم.