نیکوکاران در حوزههای متنوعی فعالیت میکنند که یکی از مهمترین این حوزهها بهداشت و درمان عمومی است. طبق آمار در سال گذشته نیکوکاران بخش سلامت، ۱۵۰۰ میلیارد تومان به صورت مستقیم کمک کردند که البته این رقم صرفا مربوط به کمک های نقدی میشود و کمکهای غیر نقدی و فعالیتهای داوطلبانه را شامل نمیشود. لازم به ذکر است با تمام تلاشهای صورت گرفته از سوی دولت و نیکوکاران همچنان ضرورت توجه به حوزه بهداشت و درمان به شدت احساس میشود.
طبق آمار به دست آمده در حال حاضر ۸۷۵ موسسه خیریه، ۴۰ بیمارستان خیریه و ۳۶۰ درمانگاه خیریه فعال در حوزه سلامت در کشور مشغول به کار هستند.
برخی از اقدامات نیکوکاران در حوزه سلامت
نیکوکاران در زمینههای درمانی، بهداشتی، آموزشی یا پژوهشی و در حوزههای مختلف سلامت به یاری دولت شتافتهاند.
- ساخت بیمارستان و درمانگاه: یکی از اقدامات نیکوکاران در حوزه سلامت، ساخت بیمارستانها و درمانگاههای خیریه است بر اساس آمار 40 درصد بنای بیمارستانهای تهران موقوفه بوده و توسط خیرین حوزه سلامت وقف شدهاند.
- تامین هزینههای درمانی نیازمندان: با وجود پیشرفتهای حاصل شده در زمینهی تشخیص و درمان بیماریها، اما همچنان عدهای صرفا به دلیل مشکلات مالی از درمان جا ماندهاند از این رو موسسههای خیریه و خیرین سلامت مبلغی را برای کمک به افراد نیازمند در نظر میگیرند.
- تامین هزینههای دارویی بیماران خاص: برخی از مراکز لزوما خدمات درمانی ارائه نمیدهند بلکه شرایط درمان را برای بیماران مهیا میکند. مانند تامین دارو، توانبخشی و..
- تامین وسایل پزشکی مورد نیاز درمانگاه: (دستگاه اسکن، سونوگرافی و ...) خیرین بخش سلامت علاوه بر تامین نیازهای درمانی و دارویی کار تجهیز درمانگاههای خیریه هم انجام میدهند.
- پیشگیری از بیماری: به علت ضعف اطلاع رسانی، بسیاری از مردم بخصوص طبقه محروم با بیمارهای مختلف به ویژه بیماریهای واگیر دار و روش پیشگیری از ابتلا به آنها اطلاع ندارند. ضرورتا فرهنگسازی مناسبی در این زمینه میطلبد و این کار از طریق مختلفی میتواند انجام شود مثلا انجام آزمایشات خون رایگان، برگزاری کلاسهای آموزشی کمکهای اولیه، بهرهگیری از شبکههای اجتماعی و ... .
با تمام فعالیتها و تلاشهای صورت گرفته در این حوزه، اما همچنان راه طولانی برای رسیدن به رضایت نسبی از خدمات درمانی در پیش است. ساکنان بسیاری از روستاهای دور افتاده و مناطق حاشیه ای از ابتداییترین امکانات بهداشتی و درمانی محروماند و آگاهی اندکی نسبت به بیماریها و روشهای صحیح درمانی دارند. امید است با برنامه برنامهریزی مناسب، اجرای دقیق، همکاری نیکوکاران و موسسات خیرات تحولی نو در زمینه خدمت رسانی به نیازمندان صورت بگیرد.
نویسنده: محدثه سحرخیز
دیدگاه خود را بنویسید