مقدمه
امروزه اهمیت علم و دانش و تاثیر آن بر زندگی بشر بر همگان آشکار است، همه مکاتب بشری و ادیان آسمانی بر کسب علم، دانش و پیشرفت و ترقی آن تاکید دارند که به راستی در این بین دین مبین اسلام پیشرو و پیشتاز است. همین رویکرد اسلام موجب پیشرفت علمی، اختراعهای فناورانه و ایجاد تمدنی عظیم و شگرف توسط پیروان آیین سعادت بخش اسلام شد؛ آنچنان که دانشمندان فراوانی همچون جابربن حیان، خوارزمی، رازی، فارابی، ابن هیثم، ابن سینا، ابن رشد و بسیاری دیگر با تلاشهای سخت، موجب پیشرفت، بسط و توسعه علوم شدند؛ آنان که از جمله پیروان راستین پیامبر علم و حکمت بودند، برای جامعه اسلامی عظمت، افتخار و شرف به ارمغان آوردند و اقتدار و سرافرازی امت اسلامی را در جهان به رخ کشیدند.
سالهای پر فراز و نشیب گذشت، و امروز در راستای زمینه سازی برای تجدید تمدن نوین اسلامی، طرح اعطای "جایزه مصطفی(ص)" به احترام پیامبر اعظم(ص)، در قالب توسعه همکاری علمی و فناوری میان کشورهای اسلامی با نام بین المللی ”prize Mustafa ”در سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است. جایزهای که به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان، و تشریک مساعی، همافزایی و همگرایی دانشمندان کشورهای اسلامی مطرح و در سالروز میلاد نبی مکرم اسلام(ص) به نفرات برگزیده اهدا خواهد شد.
جایزه مصطفی(ص) به اثری نوآورانه و بدیع در مرزهای دانش و تاثیرگذار در بهبود زندگی بشر که توسط افراد شاخص در حوزههای علم و فناوری ارائه شده باشد، تعلق میگیرد. این جایزه با هدف معرفی و تشویق دانشمندان جهان اسلام و همچنین حمایت از پژوهش و تحقیقات اثربخش علمی در جهان اسلام، قصد دارد زمینه ساز ارتقا و رشد علم و فناوری در کشورهای اسلامی باشد.
دفترموقوفات جایزه مصطفی(ص)
سنتی حسنه و نیکو است که هزینههای اهدای جوایز بزرگ علمی جهان را دانشمندان، موسسات بزرگ اقتصادی و دانش بنیان، صاحبان سرمایه و علاقه مند به علم و فناوری با وقف دارایی هایشان به عهده میگیرند. افرادی که پس از دهها سال، نام پرآوازه آنان در همیشه تاریخ ماندگار شده است. جایزه مصطفی(ص) نیز به پیروی از سنت وقف که مورد تایید و تاکید دین مبین اسلام است، تامین مالی این جایزه را از طریق وقف و جذب حمایتهای مادی و معنوی نیکوکاران و محبین به حضرت رسول اکرم (ص) قرار داده تا با مشارکت امت اسلام به توسعه علم و فناوری در جهان اسلام همت گمارد.
دفتر موقوفات جایزه مصطفی(ص) در همین راستا درصدد ایجاد همکاری نزدیک و جذب موقوفات واقفین و سرمایه گذاری خیرین علمی جهت توسعه علم و فناوری در سرتاسر جهان اسلام است.
این دفتر در حال حاضر سه شیوه را دنبال می نماید:
- صندوق سرمایه گذاری و موقوفات جایزه مصطفی(ص) هر فرد حقیقی و حقوقی میتواند با تکمیل اوراق پذیره نویسی، به هر میزان که تمایل دارد در این صندوق مشارکت نماید. درآمدها و عواید حاصل از این صندوق طبق اساسنامه، به تامین هزینههای جایزه و همچنین توسعه علم و فناوری در جهان اسلام تخصیص خواهد یافت.
- وقف اموال غیرمنقول و عواید حاصل از آن جذب سرمایه های غیرمنقول از طریق وقف به عنوان یکی دیگر از روشهای تامین مالی جایزه مصطفی(ص) و در راستای اهداف آن، توسط دفتر موقوفات جایزه مصطفی(ص) در حال پیگیری است که از جمله آن میتوان به نهادهای مالی جهان اسلام در پروژههای عمرانی اشاره نمود که عایدات آن صرف اهداف جایزه میشود.
- صدور اوراق وقف و اوراق قرض الحسنه اصل سرمایه و عواید حاصل از انتشار اوراق وقف و همچنین سرمایه حاصل از انتشار اوراق قرض الحسنه به تامین هزینه جایزه و توسعه علم و فناوری در جهان اسلام اختصاص خواهد یافت.
در رابطه با صندوق بدانید که...
به برکت نام پیامبر مکرم اسلام (ص)، صندوق سرمایه گذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص) در راستای به خدمت گرفتن علم و فناوری در امنیت، رفاه و سلامت، شعار "هر مسلمان حداقل یک سهم برای توسعه علم و فناوری در جهان اسلام"، را سر لوحه فعالیت خود قرار داده است. صندوق قصد دارد با بهره گیری از منابع مالی عموم اشخاص حقیقی و حقوقی نیکوکار و جذب حمایتهای مادی و معنوی واقفین و خیرین، حرکت موثری در راستای توسعه علم و فناوری در جهان اسلام انجام پذیرد.
از همین رو صندوق سرمایه گذاری و موقوفات جایزه مصطفی(ص) با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار در اندازه بزرگ و با حداقل 50 میلیارد ریال سرمایه اولیه تاسیس شد و با ارزش اسمی هر واحد سرمایه گذاری برابر با یک میلیون ریال ، در گام نخست فعالیت خود را شروع کرده است و با چشم انداز بزرگترین صندوق مالی در توسعه علمی و فناوری جهان اسلام را ماموریت خود قرار داده است. این امر با قبول عضویت بانک توسعه اسلامی و تعدادی از افراد و مراکز مالی جهان اسلام در صندوق و تمایل آنان جهت سرمایه گذاری در این صندوق آغاز شده و زمینه ساز شروع جذب سرمایه در سطح بین الملل خواهد بود.
بدین سان چشم انداز افزایش سرمایه از افراد و موسسات فناوری و اقتصادی جهان اسلام، مسلمانان و علاقمندان به توسعه علم و فناوری در جهان در مدت زمانی کوتاه از طریق همکاری افراد و نهادهای موثر و ایجاد دفاتر در سراسر دنیا، در پیش روی خواهد بود.
این گونه مشارکت کنید...
همانطور که اشاره شد، این صندوق جهت تامین مالی جایزه مصطفی(ص) و همچنین حمایت از توسعه علم و فناوری در جهان اسلام به ویژه در حوزه های مرتبط با جایزه در قالب گرنت های پژوهشی و تحقیقاتی، تسهیلات مالی جهت تجاری سازی طرحهای فناورانه بنیان نهاده شده و خیرین میتوانند به شیوههای زیر در این اقدام بزرگ سهیم شوند:
- اهدای اصل و تمام منافع حاصل از مشارکت در صندوق
- اختصاص تمام منافع حاصل از مشارکت در صندوق (اصل سرمایه متعلق به خیّر خواهد بود)
- اختصاص بخشی از منافع حاصل از مشارکت در صندوق (اصل سرمایه و مابقی منافع، متعلق به خیّر خواهد بود)
به تاسی از کلام معصوم که "یدا... مع الجامعه" را یادآور میشود، این صندوق قصد دارد که قطراتی زلال را در بستر رودی خروشان هدایت نموده تا به یاری حضرت مصطفی(ص) مهمترین مزیت مشارکت در این صندوق را تجمیع سرمایه های خرد و کلان افراد نیکوکار و مدیریت یکپارچه آنها قرار دهد و بهانه ای بر تحقق مرجعیت دانشمندان مسلمان در جهان باشد. این صندوق با توجه به مدل مشارکت آن ، بدون ریسک محسوب شده و میتواند نقش چشمگیری را در توسعه علم و فناوری در جهان اسلام، ایفا نماید. جهت پیوستن به جرگه خیرین و واقفین علم و فناوری به سایت www.mpfund.ir مراجعه بفرمائید و یا با شماره تلفن 02122276606 تماس حاصل نمائید.
دیدگاه خود را بنویسید