"خیرات نان سفرههای علوی" نام طرحی است که بنیاد
خیریه وفاق سبز علوی کشور از سال 1392 طراحی و اجرا نموده است.
در این طرح افرادی که مایل به مشارکت هستند، مبلغی برای خرید بنهای مختلف تهیه نان پرداخت میکنند و در نهایت این بنهای خریداری شده در اختیار نیازمندان شناسایی شده، قرار میگیرد.
با گسترش طرح٬ ایده استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای معرفی طرح به تمام نقاط ایران و جذب مشارکتهای خُرد برای توسعه آن مطرح شد که در همین راستا کمپین آنلاین خیرات نان سفرههای علوی در تلگرام و در قالب یک گروه تلگرامی شکل گرفت.
اما مدیریت یک گروه تلگرامی با بیش از هزار عضو، تشویق افراد به مشارکت از طریق معرفی کمپین به اطرافیان و دعوت از آنان برای پیوستن به گروه یکی از چالشهای اصلی این کمپین بوده و هست.
راه حلهای پیشِ رو برای این چالش عمدتاً حول محور این سوالهاست:
تعریف و بسط موضوع کمپین به چه شکل باید باشد تا افراد بیشترین همدلی را با آن داشته باشند؟ ساز و کار مشارکت افراد به چه شکل باید تعریف شود؟ ابزارهای کارآمد برای اطلاع رسانی کمپین چیست و چه محتوایی برای آنها مناسب است؟
پیشنهاد مطالعه : مقاله «چگونه کمپینهای خیریه خود را به صورت موثر اطلاع رسانی کنیم؟»
«تامین نان سفره نیازمندان» موضوع اصلی این پویش مردمی است. با توجه به اینکه تامین نان موضوعی عام است و برای نشان دادن ضرورت آن و ایجاد حساسیت در جامعه لازم بود تا به جزئیات طرح بیشتر بپردازیمف در همین راستا ایده استفاده از محتواهای مکمل از قبیل اطلاعات آماری مربوط به گرسنگان شهر و تاثیر طرح خیرات نان بر زندگی گرسنگان پایتخت، تعداد بنهای توزیع شده و … توانست در نشان دادن ضرورت این طرح موفق عمل کند.در اولین هفتههای آغاز به کار گروه کمپین خیرات نان، اعضای گروه بسیار اندک بودند که تیم اجرایی کمپین را با نگرانی روبرو کرده بود.
برای حل این مساله راههای زیادی از قبیل تبلیغات در کانالهای تلگرامی مختلف و اضافه کردن افراد از طریق اعضای گروه آزموده شد اما نتیجه قابل توجهی اتفاق نیفتاد.
به اشتراک گذاری رسیدهای پرداخت در گروه و تعیین هدف روزانه مثلا تأمین نان ۵۰ سفره در روز، ساز و کاری بود که توانست میزان مشارکت افراد را به طرز قابل توجهی بالا ببرد. لازم به ذکر است که اهداف روزانه بر اساس تعداد اعضای گروه و میزان مشارکت در روز تعیین میگردید.
با رشد اعضای گروه و گذر زمان، نقش ابزارهای تبلیغاتی برای معرفی کمپین بیش از پیش پر رنگ شد. در همین راستا پوسترهایی برای اطلاع رسانی تهیه کردیم و در کانالهای مختلف تلگرامی انتشار دادیم.
در کپشن این پوسترها لینک پرداخت به کمپین آمده بود. اما راهکاری که به مشارکت حداکثری افراد انجامید معرفی لینک گروه در کپشن تبلیغات و پیوستن افراد به گروه بود.
با حل این چالش اصلی، امروز گروه خیرات نان با بیش از هزار و پانصد عضو توانسته تنها از طریق گروه تلگرامی، نان بیش از پنج هزار سفره را تامین کند و به یکی از کمپینهای ریشه دار و موفق خیریه تبدیل شود.
اگر میخواهید به گروه خیرات نان سفرههای علوی بپیوندید بر روی لینک زیر کلیک کنید:
گروه تلگرامی خیرات نان
دیدگاه خود را بنویسید