مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک در نشست خبری بررسی مشکلات و چالشهای عمرانی این مجموعه اظهار داشت: در طول 44 سال که از عمر آسایشگاه میگذرد، اگر کمکهای مردمی نبود، این مجموعه در عرض ۴۸ ساعت ویران میشد.
به گزارش ویکی نیکی و به نقل از خبرگزاری بسیج، محمدرضا صوفی نژاد افزود: 1750 نفر مددجوی معلول، سالمند و بیماران ام اس در آسایشگاه کهریزک نگهداری میشوند که شاخص پذیرش آنان فقر و بیکسی است که این افراد، آسیبپذیرترین دوران زندگی خود را سپری میکنند.
آسایشگاه کهریزک یک مجموعه خیریه ملی است!
آسایشگاه خیریه کهریزک یک مجموعه سیاسی، اقتصادی و تجاری نیست، بلکه یک مجموعه توانبخشی مردمی برای نگهداری و مراقبت از انسانهایی است که زبان گفتار ندارند تا از حقوق خود دفاع کنند و نارساییها و مشکلات بسیاری دارند که به اینجا پناه آوردهاند.
صوفی نژاد از آسایشگاه کهریزک به عنوان یک مجموعه خیریه ملی یاد کرد و افزود: این مجموعه فقط ویژه نگهداری مددجویان ساکن تهران نیست، بلکه سالمندان و معلولانی از 31 استان در این مکان زندگی میکنند.
وی اذعان کرد: هر پروندهای را که ورق میزنید درس عبرتی است چرا که برخی از مددجویانی که در این مجموعه زندگی میکنند، سالها پیش جایگاه و موقعیتهای اقتصادی و سیاسی قابل توجهی داشتهاند از پزشک گرفته تا مهندس، رئیس بیمارستان، تاجر، هنرمند و ... که هیچ راهی در شرایط موجود برای آنها نبوده و تقدیر یا تقصیر عامل حضور آنها در اینجا بوده است.
مدیر آسایشگاه کهریزک به خدمات مختلفی که در این مرکز ارائه میشود، اشاره کرد و گفت: خدمات مختلفی مانند: سالن ورزشی با خدمات کامل و کارگاه توان بخشی همچنین مدرسهای برای 60 نفر از دانش آموزان دور مانده از تحصیل ۱۸ تا 110 سال درنظر گرفتهایم که 40 معلم بازنشسته تدریس این افراد را برعهده دارند. از بین دانش آموزان آسایشگاه، 6 نفر در مقطع لیسانس و یک نفر در مقطع دکترا فارغ التحصیل شدهاند. همچنین مسکن ویژه در اختیار مددجویانی که ازدواج میکنند قرار میدهیم.
امانتداری موجب قداست آسایشگاه کهریزک شده است!
صوفینژاد، با اشاره به اینکه آسایشگاه کهریزک نیازمند برخوردار است، تصریح کرد: این مجموعه نیازمند کمکهای مردمی است؛ اما درعین حالی که نیازمند است، امانتدار بوده و استعداد درست مصرف کردن پول و کمکهای مردمی، دو شاخصه مهم آسایشگاه کهریزک است.
وی با بیان اینکه ما حدود 7 تن گوشت برای مصرف داخلی نیاز داریم، خاطرنشان کرد: در روز عید قربان بیش از ۲ هزار راس گوسفند نذری در این مرکز ذبح میشود که گوشت مازاد را به سایر مراکز خیریه در سطح کشور ارسال میکنیم و مدیریت درست و امانتداری موجب شده که اینجا قداست پیدا کند و روحانیت حاکم بر این مجموعه سبب شده مردم آسایشگاه را باور داشته باشند و این امانتداری موجب شده که در طول 44 سال به نحو مطلوب اینجا را اداره کنیم؛ بارها به لحاظ مالی به مشکل برخوردهایم، به مو رسیده اما پاره نشده است.
اگر دولت مراکز خریه را به دست بگیرد 3 برابر هزینه نیاز دارد!
سال گذشته هزینههای جاری آسایشگاه کهریزک ۳۶ میلیارد تومان بوده که 18 درصد این مبلغ را سازمانهای دولتی پرداخت کردند و بقیه توسط خیرین و نیکوکاران پرداخت شده این در حالی است که اگر دولت بخواهد اداره اینگونه مراکز را بدست بگیرد حدود 100 میلیارد تومان باید هزینه کند. امانتداری و دیگر خواهی موجب شده که مردم به این مرکز اعتماد داشته باشند، هر هفته 5000 نفر از این مرکز بازدید میکنند، اکثر آنها هم گوشیهای موبایل پیشرفته دارند، اگر یک نارسایی در این مرکز ببینند، ما روی آنتن هستیم.
هرکس بیشتر خدمت کند، رئیس است!
وی تاکید کرد: در این مرکز رئیس و مرئوس معنا ندارد؛ مسئولیت در تشکیلات اینجا یک عنوان سازمانی است؛ هرکس بیشتر نوکری کند رئیس است.
صوفی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد شعار ما این است که آسایشگاه محلی برای زندگی کردن است نه برای زنده ماندن، لذا برنامههای متنوع فرهنگی، علمی، آموزشی، ورزشی، سفرهای زیارتی – سیاحتی، آموزش موسیقی و ... در ایام و مناسبتهای مختلف سال از جمله: عید غدیر، عید قربان، شب یلدا، عید کریسمس، ماه رمضان و... با حضور مددجویان برگزار میکنیم.
بدترین خانهها از بهترین آسایشگاهها بهتر است!
در عین حال ما بر این باوریم که بدترین خانهها از بهترین آسایشگاهها برای سالمندان بهتر است؛ چرا که وقتی سالمندان در جمع کانون گرم خانواده قرار میگیرند هم رسیدگی و مراقبت در آنجا بهتر است و هم انس و الفت میان اعضای خانواده و سالمندان به قوام خانواده کمک میکند.
متاسفانه امروزه پیشرفت علم و تکنولوژی مصائب و مشکلاتی را به همراه خود دارد و سالمندان در واحدهای مسکونی 60-70 متری در آپارتمانهای سر به فلک کشیده دچار اختلالات سالمندی و عوارضی که این تکنولوژی به همراه خود دارد میشوند.
وی تصریح کرد: آسایشگاه به دلیل محدودیتهای بسیار متاسفانه قادر به پذیرش همه سالمندان و معلولان نیست و در شرایط خاص کسانی که دچار زوال عقل، زخم بستر و مشکلات حاد شده و خانواده را دچار اختلال می کند میپذیریم.
صرف 5/1 میلیارد تومان برای تهیه پوشک!
مدیر آسایشگاه کهریزک ادامه داد: هزینه نگهداری مددجویان بسیار بالا است. ۶۰ درصد از سالمندان کنترل ادرار ندارند که برای این منظور بیش از 5/1 میلیارد تومان هزینه پوشک آنها در سال جاری بوده است.
وی متوسط دریافتی از سوی مددجویان در سال گذشته را ماهانه مبلغ ۸۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که سازمان بهزیستی هر ماه بابت هر مددجویی که معرفی میکند مبلغ ۵۰۰ هزار تومان و کمیته امداد برای هر مددجو مبلغ ۵۰ هزار تومان به آسایشگاه کهریزک پرداخت میکند. در حالی که هزینه نگهداری هر مددجو در ماه به طور میانگین دو میلیون تومان است و اگر کمکهای مردمی به آسایشگاه نباشد، این مجموعه در عرض ۴۸ ساعت به هم میریزد.
وی گفت: بالغ بر دو هزار نیکوکار با آسایشگاه کهریزک همکاری دارند به طوری که بخش قابل توجهی از هزینهها توسط همین افراد پرداخت میشود.
صوفی نژاد، اظهار کرد: چند ماه پیش آسایشگاه نزدیک به یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان به شرکت گاز بدهی معوق داشت که در یک مقطعی قرار شد این مبلغ به صورت اقساطی به شرکت گاز پرداخت شود که با توجه به محدودیتهای مالی توان پرداخت این رقم را حتی به صورت اقساط نداریم؛ چرا که هیچ کمکی از سوی سازمانهای دولتی به آسایشگاه کهریزک نمیشود.
این مجموعه آبروی نظام است!
مدیر آسایشگاه کهریزک افزود: آسایشگاه کهریزک به عنوان یک مرکز نگهداری از سالمندان و معلولان در سطح جهان مطرح است و از آنجا که بسیاری از سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی در سفر به ایران از این مرکز بازدید میکنند، این مجموعه آبروی نظام بهشمار میرود.
وظیفه نگهداری از سالمندان و معلولان در اینگونه مراکز در اغلب کشورها بر عهده دولتها است؛ این در حالی است که ما وظیفه دولت را انجام میدهیم در حالی که دولت در بحث حامل های انرژی و هزینه آب و برق و گاز هیچگونه حمایتی از ما نمیکند و با توجه به همکاری 900 پرسنل موظف و هزینه بالای نگهداری از هر سالمند مدیریت این مرکز طاقت فرسا است. ما فقط برای هزینه بازسازی بخشها، موتورخانه، ژنراتور، بخشهای مراقبتی و حقوق بهمن، اسفند، فروردین و همچنین عیدی پرسنل و هزینه مددجویان به ۱۵ میلیارد تومان بودجه نیاز داریم. آسایشگاه کهریزک یک مجموعه تولیدی و تجاری نیست که درآمد داشته باشد تا بتواند هزینههای خود را تامین کند.
مدیر آسایشگاه کهریزک با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی و هیچ نهاد دولتی و حتی شهرداری تهران در خصوص پروژههای عمرانی کمکی را به آسایشگاه کهریزک نداشتهاند، گفت: تمام پروژه های عمرانی با کمکهای مردمی انجام میشود.
دچار معلولیتهای فرهنگی و محیطی هستیم!
دکتر فریبرز بختیاری، معاون سلامت آسایشگاه، نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه متاسفانه ما در مقوله معلولان دچار معلولیتهای فرهنگی و محیطی هستیم، از نامناسب بودن معابر شهری انتقاد کرد و اظهار داشت: معابر سطح شهر برای افراد معلول، سالمند و یا افرادی که دارای محدودیتهای حرکتی هستند مناسبسازی نشده است به طوریکه یک معلول و سالمند حتی نمیتواند از دستگاه خودپرداز استفاده کند و با توجه به وجود ۱۰ میلیون نفر معلول در کشور باید فکری به حال این موضوع شود.
وی به هزینههای کلان برای مناسب سازی در آسایشگاه کهریزک اشاره کرد و گفت: بیش از صد میلیون در آسایشگاه برای اینکه بتوانیم یک دستگیره در راهروها نصب کنیم تا مددجویان راحتتر تردد کنند هزینه کردهایم و برای تکمیل این پروژه به چند صد میلیون تومان دیگر بودجه نیاز داریم.
هزینه 13 کیلومتر لوله کشی آب را آسایشگاه باید بپردازد!
معاون سلامت آسایشگاه کهریزک، با اشاره به مشکل انشعاب آب، به بازدید یکی از روسای جمهوری کشورمان از آسایشگاه اشاره و تصریح کرد: مشکلات این مرکز از جمله حمل آب با تانکر به آسایشگاه را مطرح کردیم. وی نیز دستور احداث ۱۳ کیلومتر آب لولهکشی را به این مرکز صادر کرد که علاوه بر آسایشگاه کهریزک، بسیاری از شهرکها و واحدهای مسیر، از آب لولهکشی بهرهمند شدند اما اکنون اعلام کردهاند پول لولهکشی و حتی هزنه چاههایی که قبل از انقلاب حفر شدهاند را ما باید بپردازیم.
بختیاری، استقرار واحدی از دانشگاه علمی کاربردی در آسایشگاه کهریزک را نقطه عطفی در آموزش دانشگاهی پرسنل شاغل در مجموعه دانست و گفت: راه اندازی این مرکز، سطح توانمندی و ارائه خدمات به جمعیت هدف را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد.
نگهداری سالمندان در منزل هزینهها را تا یک سوم کاهش میدهد!
دکتر حمیده پورفهیم معاون توانبخشی آسایشگاه خیریه کهریزک نیز در ادامه این نشست با تاکید براینکه هزینه نگهداری از سالمندان در منزل تا یک سوم هزینهها را کاهش می دهد، گفت: در حال حاضر کار توانبخشی و آموزش در محلههای جنوبی تهران در دستور کار است و این سیاست در مورد مددجویانی که در محدوده 30 کیلومتری آسایشگاه سکونت دارند اعمال میشود ولی تیمهای تخصصی را در موارد خاص به نقاط دورتری هم اعزام کردهایم.
پورفهیم، اظهار داشت: هدف ما در آسایشگاه کهریزک این است که چنانچه مددجویی وارد کهریزک شد به مرور زمان توانمند شود و وارد چرخه بازتوانی قرار گیرد تا امکان خروج آن از چرخه حمایت فراهم شود.
وی افزود: ۱۷۵۰ نفر در آسایشگاه کهریزک ساکن هستند و ۳۰۵ نفر مددجو نیز از منطقه ۱۶ تهران تا پاکدشت ورامین خدمات مراقبت در منزل این آسایشگاه را دریافت میکنند و ۱۵ مددجو نیز ساکن آسایشگاه نیستند اما از خدمات کارگاههای آسایشگاه بهرهمند میشوند.
پور فهیم گفت: ۸ معلول آسایشگاه اکنون در خانه خود زندگی میکنند به طوریکه هزینه نگهداری آنها از ماهانه دو میلیون تومان به ۶۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده است.
وی به حمایت ویژه از خانوادههای تیم مراقبت در منزل اظهار داشت: با نزدیک شدن به سال نو، بسته های حمایتی در قالب سبد کالا شامل مواد خوراکی، حبوبات، برنج، روغن، کالاهای بهداشتی و ... تحویل خانوادههای تیم مراقبت در منزل آسایشگاه خیریه کهریزک خواهد شد.
وی به نیاز به آموزش خانوادههای دارای سالمند یا خانوادههایی که عضو ضایعه نخاعی دارند اشاره کرد و افزود: در موارد بسیاری با آموزش میتوان عوارض جنبی مربوط به عوارض نخاعی را کاهش داد و ازاین طریق حتی نگهداری سالمندان در خانه و در جمع خانواده را تسهیل کرد.
این پزشک عمومی هماهنگی و همکاری آسایشگاه خیریه کهریزک با دانشگاههای علوم پزشکی تهران را از دیگر اقدامات این موسسه در سالهای اخیر دانست و گفت: با هماهنگیهایی که به عمل آمده پزشکان این بیمارستانها با معرفی آسایشگاه خیریه کهریزک به ویزیت بیماران ضایعه نخاعی میپردازند و هدف ما در بخش توانبخشی آسایشگاه کهریزک دسترسی به بیشترین امکانات برای کسانی است که در خانه خود سالمند یا بیمار ضایعه نخاعی را نگهداری میکنند.
پورفهیم گفت: برخی از خانوادهها نحوه مراقبت از معلولان را نمیدانند و نیاز به آموزش دارند و ما تلاش میکنیم این آموزشها را به خانوادهها ارائه دهیم.
دیدگاه خود را بنویسید