افراد زیادی در دنیا از نیازهای اولیه زندگی مثل تغذیه، بهداشت، سلامت، آموزش، خانواده و ... محروم هستند. این در حالی است که با رشد سریع تکنولوژی، نیکوکاری در قرن 21 چهره تازه ای به خود گرفته و منجر به تولد مفهوم جدیدی تحت عنوان «وقف نوین» شده است. در این راستا شرکت گوگل از سال 2005 تصمیم گرفت از امکانات و امتیاز های خود در جهت حل مشکلاتی از این دست گام بر دارد و برنامه Google orgرا ارائه کرد.
هدف این برنامه چیست؟
هدف از طراحی و اجرا این برنامه تغییر و بهبود شرایط زندگی اجتماعی مردم، مشارکت در کار خیر و بهتر شدن محیط زندگی در راستای از بین بردن نابرابری در سطح جهان است. گوگل در راه تحقق این هدف از ابزارهایی چون کمکهای مالی و غیر مالی و تجربه متخصصان بهره برده است. از طرف دیگر رهبران فکری در بخشهای مختلف بهترین ایدهها را در دسترس عموم قرار میدهند و دیدگاههای مختلف را بررسی کرده تا به یک راه حل جامع برسند. از دلایل موفقیت و شکست یک برنامه صحبت میکنند تا دیگران بتوانند با استفاده از تجربیات و دیدگاهها با سرعت بیشتری پیشرفت کنند.
روش کار این برنامه به چه شکلی است؟
کارشناسان این برنامه موسسات خیریه و فعالان خلاق در حوزه نیکوکاری و کمکهای بشر دوستانه را ارزیابی میکنند، سپس به تحلیل مسائل و مشکلات میپردازند و با استفاده از تفکر مهندسی، تجزیه مسائل به اجزای کوچکتر و ارائه راهحلهای ساده و کوتاه برای آنها در صدد حل مسئله بزرگتر بر میآیند و در مرحله نتیجه گیری؛ ایدههای حاصل شده را به اجرا در آورده و آنها را به اشتراک میگذارند تا دیگران از تجربههای ارزشمند به دست آمده استفاده کنند.
گوگل از چه ابزاری استفاده می کند؟
- کمک مالی: هرساله 100 میلیون دلار به عنوان بودجه برای فعالیتهای حوزه تکنولوژی و فعالیتهای خلاقانه در نظر گرفته میشود.
- در اختیار قراردادن متخصصان و فعالان داوطلب: به طور متوسط هر ساله، داوطلبان گوگل، 250 هزار ساعت را با فعالان حوزه غیر انتفاعی و خیریه میگذرانند و علاقه و مهارت مهندسی خود را در راستای سرعت بخشیدن به پیشرفت جهانی به کار میبرند.
- تکنولوژی: گوگل هر ساله طیف وسیعی از محصولات و خدمات طراحی شده برای رفع نیازهای خیریهها را به رایگان در اختیار موسسات خیریه قرار میدهد.
برنامه گوگل در چه حوزههایی فعالیت می کند؟
بهبود کیفیت آموزش برای کودکان مناطق محروم و کشورهای کمتر توسعه یافته
مرتبط ساختن سازمانها و افراد برای دسترسی به فرصتهای شغلی جدید
رفع تبعیض نژادی، تبعیض جنسیتی، رسیدگی به حقوق پناهندگان،کاهش فاصله طبقاتی و فقر و ...
حمایت و کمکرسانی به موسسات خیریه فعال در مواقع بحران
نویسندگان: محدثه سحرخیز - رویا باقری
دیدگاه خود را بنویسید