قلک کوچکی در خانه که هر روز مبلغی درون آن میانداختیم. نذرهای مادر و برکت خانه همه در این قلک جمع میشد تا هر ماه نماینده خیریه درش را باز کند و رسیدی تحویل بدهد. این تصویری است که اغلب ما از مشارکتهای خرد در امور خیر و کمک به خیریه داریم. امروزه٬ با باز شدن پای تکنولوژی به خانهها٬ کمک به خیریهها نیز شکلی تازه به خود گرفته و روشهای جدید پرداخت مثل پرداختهای اینترنتی و آنلاین کم کم جایگزین قلکهای کوچک خانگی میشوند. در همین رابطه و در راهنمای پرداخت امن مفصل در مورد پرداختهای اینترنتی امن صحبت کردیم.
از طرف دیگر٬ با گسترش روابط اجتماعی در شبکههای مجازی٬ اغلب با پیامهای درخواست کمک از افراد مختلف روبرو میشویم که نمیدانیم چطور به آنها اعتماد کنیم از طرفی به دلیل نزدیکی به ماجرا و شرایط، حس انسان دوستی ما را تحریک می کنند و از طرف دیگر خیریههای بزرگ و مشهوری نیستند که به سادگی بتوانیم به آنها اعتماد کنیم. در این مطلب سعی کردهایم تا چند راه حل ساده برای تشخیص اعتبار این قبیل پیامها و کمک به خیریهها در فضای آنلاین ارائه کنیم. اگر دغدغه نیکوکاری دارید اما در تشخیص پیام کمک معتبر دچار تردید هستید٬ خواندن این مطلب را به شما توصیه میکنیم.
به خیریه رسمی کمک کنید
در کشورما٬ سازمانهای مردم نهاد و خیریهها برای فعالیت و جذب کمک های مردمی٬ نیازمند اخذ مجوز از نهادهایی مثل وزارت کشور و یا نیروی انتظامی هستند و بر فعالیتهای آنها توسط این نهادها نظارت میشود.خیریههای رسمی٬ شمارهی ثبت معتبر دارند و روی یک یا چند موضوع خاص اجتماعی متمرکز هستند٬ کمکهای شما به جز در موارد استثنائی در سرفصلهای موضوعی خیریه هزینه میشود. در اینجا لیستی از خیریههای رسمی که در فضای مجازی فعال هستند و میتوانید به صورت آنلاین به آنها کمک کنید آمده است.
فعالیت خیریه را رصد کنید
اما از میان انبوه خیریههای رسمی٬ به کدامیک کمک کنیم؟ پیشنهاد میکنیم که به وبسایت و یا کانال تلگرامی خیریهای که قصد کمک به آن را دارید سری بزنید و فعالیتهای پیشین خیریه را رصد کنید. این کار به شما کمک میکند تا با موضوع فعالیت خیریه بیشتر آشنا شوید و در صورت نیاز بتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید. معمولا پروژههای نیکوکارانه و برنامههای خیریه از این روش به اطلاع افراد میرسد٬ پس میتوانید از صحت و سقم پروژه هایی که با نام خیریه برگزار میشود مطمئن شوید.
منشا در خواست کمک را بررسی کنید
بعضاً درشبکه های اجتماعی با درخواستهای کمک از سمت افراد ناشناس روبرو میشویم که ما را در پرداخت کمک مردد میکند. در این مواقع به نام صاحب حساب در شمارهحساب و یا شماره کارتی که برای پرداخت کمک داده شده دقت کنید٬ خیریههای رسمی٬ حساب ویژه با نام خیریه دارند و کمکهای نقدی خود را از طریق حساب موسسه دریافت میکنند. در غیر این صورت چنانچه صاحب حساب دریافت کننده کمک را میشناسید می توانید در مورد موضوع کمک و میزان اعتبار آن پرسوجو کنید.
به محل انتشار مطلب دقت کنید
برای اینکه به اعتبار یک پیام درخواست کمک پی ببرید٬ به محل انتشار آن دقت کنید. وقتی پیام در خواست از کانال تلگرامی خیریه و یا کانالهای تلگرامی معتبر منتشر و به اشتراک گذاشته میشود٬ میتوانید به این این پیام درخواست اعتماد کنید. پیشنهاد میکنیم به پیامهایی که از اکانتهای شخصی منتشر و به اشتراک گذاشته میشوند اطمینان نکنید.
منبع: باهم
دیدگاه خود را بنویسید