شاید 25 سال پیش که 35 نفر دور هم جمع شدند و کنار هم قرآن خواندند و پای مداحی های «قهرمان خداوردی لو» نشستند باورشان نمی‌‎شد که روزی این گروه تبدیل به 400 نفر شود و کارهای خیر انجام دهند اما تفاوت این گروه با دیگر خیریه‌ها و انجمن‌هایی که کارهای نیکوکاری انجام می‌دهند این است که تمام این 25 سال را به صورت گمنام کار کرده‌اند و این اولین گزارشی است که از آن‌ها گرفته می‌شود و مسئولانش حتی راضی نمی‌شوند که نامشان را بنویسیم و به اسم مستعار قناعت می‌کنند.

به جرات می‌توان گفت کمتر کسی است که بداند هیئت حضرت زینب (س) شهرک ولیعصر (عج) در کار آموزش قرآن و تفسیر و آموزش مداحی کارهای خیر هم انجام می‌دهد اما نه برای همه اقشار.

سید حمید از موسسان و مسئولان هیئت حضرت زهرا (س) می‌گوید: اعضای این هیات چندین کار فرهنگی انجام می‌دهند اما مهمترین کارآن‌ها برای گروه خاصی از جامعه است که نیاز به توجه بیشتری دارند و آن دخترانی است که از نعمت پدر محروم هستند و مادر برای تهیه جهیزیه آن‌ها و فرستادن آبرومندانه به خانه بخت با مشکل جدی روبرو هستند .

حالا 15 سالی می‌شود که قهرمان خداوردی لو پیرغلام اهل بیت (ع) و پدر همه مداحان و اعضای هیئت حضرت زینب (س) از ایتام حمایت می‌کنند و به دخترانی که پدر از دست داده اند جهیزیه می‌دهند.

قصه آموزش قران از کجا شروع شد؟

اوایل مرحوم «پرویز خدایی» مداح و قاری معروف قران به تعدادی از اعضا هیئت که تمایل داشتند قران را می‌آموخت و از زمانی که به رحمت خدا رفتند آقای خداوردی به من که در رادیو قرآن و بسیج کارهای فرهنگی می کردم پیشنهاد داد که آموزش قرآن را ادامه بدهم.

سید حمید با بیان این مطلب می‌گوید: به این ترتیب از 20 سال پیش آموزش روخوانی و روان خوانی قران به دو گروه از اعضایی که بیشترشان سواد کمی داشتند شروع شد و 4-5 سال به مرحله ترتیل خوانی رسیدند.

او می‌گوید: این روال هنوز هم ادامه دارد و افراد 4 تا 17 سال در شنبه شب‌ها به هیات می آیند و آموزش می‌بینند وپس از آن آموزش مداحی با حضور مداحان معروف شروع می‌شود و هرکسی دلش خواست می تواند بماند و یا فقط از دوره‌های آموزش قران استفاده کند و برود.

و این صندوق نازنین ...

راه اندازی صندوق از یک ایده ساده شروع شد. سید حمید با بیان این مطلب می‌گوید: قرار شد 313 نفری که عضو هیات بودند هرماه هزار تومان به صندوق بیاندازند هزار تومان در ماه شاید به نظر خیلی کم بیاید اما هر ماه موجودی صندوق 313 هزار تومان می شد و حالا که تعداد به 400 نفر رسیده است این مبلغ هر ماه 400 هزار تومان است و خانواده‌های اعضای هیات هم عضو صندوق شده‌اند و مبلغ هر ماه صندوق بیشتراز قبل می‌شود.

با این پول چه می‌کنند؟

هر عضو 1000 تومان ماهیانه در صندوق می‌اندازد و ممکن است اعضای خانواده او هم در این امر خیر سهیم شوند و هرکدام هزار تومان بدهند وبه این ترتیب مبلغ صندوق اضافه می‌شود ودر قبال آن اعضای هیات متعهد می‌شوند در ازای عضو شدن هر کس در شادی و غم‌ها درکنارش باشند و برایش دعا کنند ، زمانی که به زیارت می‌روند نایب الزیاره می‌شوند و... به عنوان مثال یکی از اعضای هیات فوت کرد و همه 400 نفر عضو هیات برایش یک روز روزه گرفتند و به این ترتیب برای او 13 سال روزه قضا گرفته شد.

سید حمید با اشاره به اینکه همین هزار تومان ها درماه جمع می‌شود و از آنجا که خانواده اعضای هیات هم عضو شده‌اند مبلغ قابل توجهی می‌شود می‌گوید: 15سال پیش به صورت تصادفی مادری به هیات مراجعه کرد و گفت از تنگی دست و آبرو داری به پرچم حضرت زینب (س) پناه آورده ام و از مشکلات مالی خود برای تهیه جهیزیه تنها دخترش پس از مرگ همسرش گفت و ما با اعضای هیات در میان گذاشتیم و با مبلغ صندوق جهیزیه آبرومندی تهیه شد و دختر به خانه بخت رفت و پس از آن اساسنامه‌ای تنظیم کردیم که بر اساس آن مبلغ جمع آوری شده در صندوق فقط برای تهیه جهیزیه ایتام صرف شود.

غرور خانواده ها باید حفظ شود

یکی از کارهای زیبایی که هیات حضرت زینب (ع) انجام می‌دهد این است که وسایلی که به عنوان جهیزیه تهیه می‌شود به دست اعضای هیات به خانواده نمی‌رسد بلکه وسایل به مادر یا یکی از اعضای فامیل دختر مانند عمو یا دایی یا خاله و عمه داده می‌شود و او به خانواده تحویل می‌دهد تا غرور خانواده حفظ شود.

سید حمید با بیان این مطلب می‌گوید: از 15 سال پیش تاکنون 18 جهیزیه کامل و 10 کمک جهیزیه به 28 دختر شامل یخچال، اجاق گاز، فرش، ماشین لباسشویی و لوازم اولیه زندگی اهدا شده است.

اعزام افرادی که از 15 سال پیش به زیارت امام رضا (ع) نرفته‌اند به مشهد مقدس

از دیگر فعالیت‌های این هیات اعزام افرادی است که بیش از 15 سال پیش به زیارت امام رضا (ع) نرفته‌اند.

سید حمید در این باره می‌گوید: زنان سرپرست خانوارو فرزندان آن‌ها و مردان و زنانی که در تهران زندگی می‌کنند را ثبت نام می‌کنیم و با بهترین شرایط و امکانات به مشهد مقدس اعزام می‌کنیم وهمه تلاشمان را می‌کنیم که بهترین سفر عمرشان باشد با هواپیما یا قطار درجه یک سفر می‌کنند و در بهترین هتل که با باب الجواد 2 دقیقه فاصله دارد اسکان داده می‌شوند و بهترین پذیرایی از آن‌ها می‌شود و...

به گفته سید 24 تیرماه روز اعزام زائران است و کسانی که تاکنون به مشهد مقدس نرفته‌اند و یا بیش از 15 سال از آخرین سفرشان گذشته می‌توانند به هیات مراجعه و ثبت نام کنند.

از فعالیت‌های دیگر هیات حضرت زینب (س) می‌توان به برگزاری مسابقات قرانی و فرهنگی اشاره کرد به این معنی که سوالاتی طرح می‌شود و به اعضا داده می‌شود تا همراه اعضای خانواده خود شرکت کنند و در صورت برنده شدن جایزه بگیرند و در کنار آن فیلم‌ها و کلیپ‎های آموزشی و فرهنگی با موضوع پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تهیه می شود و بین خانواده‌ها توزیع می‌شود و بازتاب خیلی خوبی داشته است.

فرزندان‌تان را با فرهنگ نوع دوستی و کمک به نیازمندان آشنا کنید

به گفته سید حمید باید مهربانی و محبت و کمک به نیازمندان را در جامعه و بین خانواده‌ها ترویج کرد.

او می‌گوید: ما به خانواده‌هایی که می‌خواهند به تهیه جهیزیه کمک کنند سفارش می‌کنیم که با فرزندان خود به بازار بروند و کالای مورد نظر خود را با هم بخرند و فرزندان کادو کنند و به هیات بیاورند که در این صورت فرزندان خانواده‌ها از زمان کودکی با معنا و فرهنگ ایثار و کمک به هم نوع آشنا می‌شوند و زمانی که بزرگ شوند تبدیل به افراد خیر و نیکوکار می‌شوند.

 

منبع: ایسکا نیوز

نویسنده: زهره حاجیان