چالش: بحران امکان دارد در هر زمان و هر مکانی رخ دهد. هر فاجعه یا رویدادی که اتفاق می افتد، پیامدهای خاص خود را به دنبال دارد. طبق آمار، در دهه گذشته بیش از 2.6 میلیارد نفر تحت تاثیر بلایای طبیعی مانند زمین لرزه و سیل قرار گرفته‌اند. در سال گذشته، 130 میلیون نفر درجهان نیاز به کمک های بشردوستانه داشتند. بحران‌زدگان از همان ثانیه‌های ابتدایی وقوع بحران شدیداً به کمک و حمایت احتیاج دارند. در بسیاری از موارد تلاش‌های داوطلبانه می توانند تاثیر به سزایی در بهبود شرایط زندگی آن‌ها داشته باشد.


ماموریت گوگل چیست؟

با توجه به این شرایط و در راستای اهداف google.org، هنگامی که بحرانی رخ می‌دهد، واکنش سریع، موثر و به موقع نسبت به افراد آسیب دیده در دستور کار قرار می‌گیرد. گوگل به عنوان یکی از پیشروان عرصه وقف نوین، راه متفاوتی را برای کمک انتخاب نموده است. گوگل موسسات خیریه کمک رسان فعال، را شناسایی می‌کند و علاوه بر ارائه حمایت‌های مالی و غیر مالی کوتاه مدت یا بلند مدت، داوطلبان مناسب را به این خیریه‌ها معرفی می‌کند. این داوطلبان طیف وسیعی از تخصص‌ها را شامل می‌شوند. از یک مهندس تا یک متخصص در زمینه علم داده و ... .

گوگل برای بحران زدگان چه می‌کند؟

در اوایل سال جاری، گوگل به منظور افزایش سرعت واکنش به هنگام بحران، یک صفحه واحد در وب‌سایت راه‌اندازی کرده است. و از این طریق توانسته سرعت اطلاع‌رسانی و دریافت کمک را به هنگام وقوع یک بحران دو چندان نماید. لازم به ذکر است که این خدمت در حال حاضر برای 37 کشور قابل دسترس است.

 علاوه بر بودجه، داوطلبان و مهندسان گوگل، به سازمان‌های غیر انتفاعی و خیریه ها مشاوره می‌دهند و آن ها را در بهره‌گیری صحیح از برنامه‌های کاربردی تلفن همراه راهنمایی می‌کنند.

سایر کمک‌ها:

  • ایجاد مرکز اطلاعات بحران
  • بازسازی شرایط زندگی آوارگان
  • کتابخانه‌های سیار با محتوای آموزشی برای کودکان و ارسال آن به مناطق آسیب دیده
  • فعالیت در جهت جلوگیری از شیوع بیماری‎‌ها واگیر‌دار
  • فراهم کردن امکان دسترسی پناهندگان به وسایل ارتباطی
  • ایجاد راه جدید برای ضبط اطلاعات پزشکی بحران زدگان

 

نویسنده: محدثه سحرخیز