طرح «فامیل، چتر خانواده»، با هدف احیای نظام خویشاوندی، توانمندسازی خانواده و همیاری حلقههای فامیلی برای کاهش آسیبهای اجتماعی و به ویژه طلاق، در تهران اجرا میشود.
به گزارش ویکی نیکی و به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری شهرداری، فاز نخست این طرح در قالب شناسایی و انسجام بخشی به مناسبات خویشاوندی یکصد حلقه فامیلی شهر تهران آغاز شده و پس از خاتمه، به عنوان نمونهای الگویی برای اجرا در سطح سایر مناطق تهران و کلانشهرها معرفی خواهد شد.
مسئول دبیرخانه طرح «فامیل، چتر خانواده» در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، درباره اجرای این طرح فرهنگی و اجتماعی گفت: تحکیم بنیان خانواده، یکی از دغدغههای مهم اجتماعی و فرهنگی در کشور ما و بهویژه در کلانشهر تهران است که در اسناد فرادستی کشور نیز بر آن تاکید شده است.
اکبر بختیاری رییس فرهنگسرای رازی اضافه کرد: اغلب طرحها و برنامههای مختلفی که تاکنون در زمینه تحکیم بنیان خانواده طراحی و اجرا شده علاوه بر اینکه مساله محور نیستند مبتنی بر کاهش عوامل مخاطرهآمیز نیز نمیباشند و صرفا مبتنی بر انتشار پیام هستند. در این گونه برنامهها فرض بر این است که برای ایجاد تغییرات مطلوب فرهنگی و اجتماعی ، که خود را در نگرشها و رفتارها نشان میدهد، میتوان با انتشار پیام و محتوای آموزشی و فرهنگی، از طریق کارگاههای آموزشی، سخنرانی، جشنوارهها، برپایی نمایشگاهها و توزیع محصولات فرهنگی به اهداف مورد نظر دست یافت، این در حالی است که ملاحظاتی همچون متغیرهای مداخله کننده، میزان مشارکت مخاطبان، نیازها، رضایت و خشنودی مخاطبان، کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه 11 با تاکید بر رویکرد جامعه محور در طرح «فامیل، چتر خانواده» گفت: بدون شک با طرحهایی که با مشارکت خود خانوادهها و از طریق قادر ساختن آنان برای همیاری، تعیین راهکار، طراحی و اجرای پروژه صورت میگیرد بهتر میتوان به هدف مطلوب تحکیم بنیان خانواده دست پیدا کرد، لذا برنامههای این طرح، با تمرکز بر فامیل و خویشاوندان و با رویکرد میدانی اجرا میشود.
بختیاری با اشاره به آغاز مرحله نخست طرح در منطقه 11 به عنوان یکی از مناطق سنتی تهران، اظهار داشت: از میان شهروندان فعال منطقه که قابلیت تعامل بیشتری با خویشاوندان دارند افرادی به عنوان تسهیلگر انتخاب شده و آموزشهای لازم را دیدهاند و هم اکنون در حال تشکیل حلقههای فامیلی هستند که در مرحله دوم پروژههایی فرهنگی و اجتماعی با هدف تقویت نظام خویشاوندی برای این یکصد حلقه تعریف میشود و در پایان فاز نخست این طرح، جشن اختتامیه و نمایشگاه دستاوردهای حلقههای فامیلی برگزار خواهد شد.
مسوول دبیرخانه طرح «فامیل، چتر خانواده» آموزش مهارتهای زندگی خانوادگی در بین شهروندان، تشکیل گروههای همیاری، ترویج و فرهنگسازی در زمینه تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از طلاق، بهرهگیری از ظرفیتهای خانوادهها برای اجرای ابتکارات جهت تحکیم بنیان خانواده، ظرفیتسازی و آموزش خانوادهها برای مداخلات میدانی در نظام خویشاوندی را از جمله محورها و مزیتهای این طرح برشمرد و گفت: دبیرخانه طرح «فامیل، چتر خانواده» آماده دریافت نظرات و پیشنهادات تمامی شهروندان ایدهپرداز و بهویژه کارشناسان مسایل خانواده برای اجرای بهتر این طرح در مراحل بعدی است.
دیدگاه خود را بنویسید