نام خیریه و کار خیرخواهانه که پیش میآید ناخودآگاه حسی از صداقت و امنیت را بری طرفین آن به همراه دارد، وای به حال اینکه نیازمند باشیم و مستاصل! و البته همین احساس امنیت است که باعث میشود خیلیها از نام خیریه و کار خدا پسندانه سوء استفاده کرده و آدمهای نیازمند را که به استیصال رسیدهاند به عنوان طعمه کلاهبرداریهایشان قرار دهند.
به تازگی عدهای به نام خیریه و با درج اطلاعات مثل شماره ثبت و کد ملی و غیره، آگهیهایی را در فضای مجازی مانند دیوار و غیره پخش کردهاند که در آن اعطای وامهای بدون کارمزد و با اقساط بلند مدت را با مبالغ پنج، ده، بیست و پنجاه، شصت، هفتاد و هشتاد میلیون تومانی توزیع میکنند و در آن درخواست مدارکی کامل از متقاضی به همراه مبلغی حدود 60 الی 120 هزارتومان جهت ثبت نام و بررسی مدارک آنها و قراردادن نیازمندان در لیست انتظار میکنند.
در برخورد با این افراد شیاد چه باید کرد؟
- اول آنکه میتوان در اینترنت جستجو کرد و به دنبال اطلاعات و اسامی مطرح شده در آگهیها گشت و در صورت وجود تشابه اسمی با یک خیریه، با آن خیریه تماس گرفت.
- دوم انکه میشود از طریق سایت روزنامه رسمی نام موسسه و یا کد ثبتی آن را چک کرد تا مطمئن شوید آیا آن خیریه اطلاعاتش درست است یا خیر؟
- سوم اینکه سعی کنید حضوری به محل بروید و از اهالی محل قدمت و سوابق آن خیریه را پرس و جو کنید.
معمولا از آنها در اینترنت خبری نیست یا آنکه از اسامی مشابهی استفاده میکنند که میتوان از طریق تماس با آن خیریهها این موضوع را راستیآزمایی کرد.
شمارههای ثبتی معمولا دروغین هستند تا کسی از آنها بابت کلاهبرداری و سوء استفاده از مشخصات یک خیریه شکایت نکند، چرا که بعضی از آنها بعد از جمع آوری مبالغ از نیازمندان شاید اقدام به پرداخت چند وام نیز بکنند تا در صورت شکایت بگویند ما طبق ادعایمان به برخی افراد وام نیز دادهایم که البته شاید؛ و آن هم باز از طریق مبالغی که توسط نیازمندان پرداخت شده است مثلا شما یکصدهزار فیش پرداخت شده شصت هزار تومانی را در نظر بگیرید، میشود یک میلیارد تومان، حالا چهار تا وام پنج میلیونی هم بدهند، چرا که نه؟!
برخی از آنها امکان دارد که مدارک شما را جمعآوری کرده و به عنوان وام گیرنده شما را معرفی کنند، در حالیکه هیچ پولی به حساب شما نخواهد آمد.
در صورت برخورد با این شیادان بخصوص در فضای مجازی بهترین راه اطلاع دادن به پلیس فتا و اطلاعرسانی به سایرین است تا افراد نیازمند و مستاصل کمتری گرفتار دام آنها بشوند.
فردی با ما تماس گرفت و گفت من در سایت شیپور یک آگهی به عنوان نیازمند به جهیزیه منتشر کردم. از طرف یک خیریه جعلی با من تماس گرفتند و از من مدارکی را خواستند تا برای آنها ارسال کنم. علاوه بر این آنها گفتند که چون برخی از وسایل بزرگ است ما پول آنرا به حساب شما واریز خواهیم کرد و بقیه اسباب را برایتان ارسال میکنیم. بدین منظور از ما خواستند تا کارت بانکی خودم و همسرم را که در آن هیچ مبلغی وجود ندارد با رمز کارت برای آنها پست کنم.
در هر صورت، همانطور که هر کسی که ادعای نیازمند بودن دارد، نیازمند واقعی نیست (و باید به شیوههای متفاوت مورد راستیآزمایی قرار بگیرد)، افرادی نیز هستند که با نام خیریه و کار خیر به دنبال سوء استفاده از اعتماد من و شما هستند. شفافسازی خیریهها و انتشار اطلاعاتشان در فضای وب بهترین راه مقابله با این قبیل کلاهبرداریها است.
لطفا در انتشار و اطلاعرسانی این موضوع همکاری کنیم تا افراد کمتری قربانی اینگونه کلاهبرداریها بشوند.
در ادامه نمونههایی دیگر از این قبیل کلاهبرداریها که توسط پلیس فتا منتشر شده است را ببینید:
کلاهبرداری به اسم موسسات خیریه
هشدار پلیس درباره کلاهبرداری با نام مؤسسات خیریه
دیدگاههای بازدیدکنندگان
آژانس دیجیتال مارکتینگ هم سایت
دستتون درد نکنه واقعا باید برخورد جدی با افراد شیاد کرد.
514 روز پیش ارسال پاسخمرسی از انتشار محتوا خوبتنون