درمانگاه خیریه؛ بنیاد عامالمنفعهای است که تامینکننده نیاز پزشکی و درمانی افراد جامعه میباشد و با هدف ارتقا بهداشت و سلامت کشور در مناطق محروم و نیازمندان احداث میشود.
فعالیت درمانگاه خیریه متناسب با نیاز افراد شکل میگیرد و در بخشهای مختلف درمان، پیشگیری و آموزش به ارائه خدمات میپردازد. با اتخاذ تدابیر مناسب، بهرهگیری از ظرفیت موسسات خیریه و نیکوکاران باید کمک کرد تا مراکز درمانی همسو با نیاز جامعه پیش بروند.
تمامی افراد جامعه قادر به رفع نیازهای ابتدایی خود مانند بهداشت و درمان نیستند. بیماران در بسیاری از مناطق شهری و روستاهای محروم، برای دسترسی به خدمات درمانی با مشکل مواجه هستند و یا در صورت دسترسی نیز قادر به پرداخت هزینههای درمانی خود نیستند. بنابراین موسسات خیریه و خیرین، در مسیر تامین نیازهای درمانی قشر کمتر توانمند به لحاظ مالی، گام برداشته و با ساخت مراکز پزشکی، تامین هزینههای درمانی و دارویی و تجهیز بیمارستان ها نیازمندان را یاری میکنند.
همانطورکه با وقوع سونامی سرطان در سالهای اخیر، نیکوکاران حوزه سلامت با افتتاح مراکز درمانی، قدم بزرگی در راه حمایت از بیماران و خانوادههای آنها برداشتهاند. طبق گفته آقای اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، در حال حاضر 40 بیمارستان و 400 درمانگاه خیریه در کشور توسط نیکوکاران اداره میشود.
در مورد پرداختیهای این درمانگاهها باید گفته شود که کلیه هزینههای درمانی در درمانگاه خیریه مطابق با آیین نامه درمانگاههای خیریه انجام میگیرد.
در زمینه خدمت رسانی به اقشار محروم و نیازمند علاوه بر درمانگاههای خیریه، بیمارستانهای بخش دولتی هم تا حدودی موفق بودهاند اما به علت تعداد زیاد مراجعین، از کیفیت ارائه خدمات و پوششدهی آنها کاسته شده است.
در همین راستا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با هدف بهبود خدمات رسانی، معاونت اجتماعی را راه اندازی کرده است که علاوه بر تقویت مجمع خیرین، فعالیت نیکوکاران را ساماندهی می کند و روند مشارکت خیرین سلامت کشور را بهبود میبخشد.
مطالب مرتبط: لیست درمانگاههای خیریه
نویسنده: محدثه سحرخیز
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ماهرو کرم پور
سلام انجام عمل کاشت مو در درمانگاه خیریه امکانپذیر است؟
1973 روز پیش ارسال پاسخ