بنیاد اهدا (CAF)، در تازهترین سند منتشر شده خود، 140 کشور جهان (برابر با 96% جمعیت جهان) را به لحاظ میزان سخاوت و رفتار انسان دوستانه آنها ردهبندی نموده است. این ردهبندی بر مبنای 3 معیار کلی یعنی، میزان کمکهای مالی، کارهای داوطلبانه و کمک به افراد ناشناس صورت میپذیرد.
جمعآوری دادههای مورد نیاز، از طریق توزیع پرسشنامه انجام میشود. تعداد این پرسشنامهها برای کشورهای با اندازه متوسط 1000 عدد و برای کشورهای پهناوری چون چین و روسیه به 2000 عدد میرسد. این در حالی است که تعداد پرسشنامههای توزیعیِ کشورهای کوچکتر از حد متوسط بین 500 تا 1000 عدد متغیر است.
لازم به ذکر است که این دادهها از سراسر کشورها جمعآوری میشوند و به ناحیه و یا شهر خاصی محدود نمیگردد. پرسشنامهها ممکن است بنا بر شرایط دسترسی به محل (روستاها یا نقاط صعبالعبور) و یا پوشش خطوط تلفنی آن کشور، توسط نماینده این بنیاد، به صورت تلفنی پر شوند.
در پرسشنامه از افراد سوال میشود که که کدام یک از اقدامات زیر را طی یک ماه گذشته انجام دادهاند:
- آیا به فرد ناشناسی که محتاج به کمک بوده است کمک کردهاند؟
- آیا به موسسه خیریهای کمک کردهاند؟
- آیا به صورت کاملاً داوطلبانه در موسسه خیریهای فعالیت داشتهاند؟
رتبهبندی و امتیازات 20 کشور برتر به ترتیب زیر است:
نتایج کلیدی بدست آمده:
- کشور میانمار برای سومین سال متوالی در صدر جدول قرار گرفته و بعد از آن، کشورهای ایالت متحده آمریکا و استرالیا به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتهاند.
- طبق این سند، کشور انگلستان سخاوتمندترین کشورهای اروپایی میباشد و بعد از آن کشورهای ایرلند و هلند به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
- در بسیاری از کشورها، مردها با اختلاف قابل توجهی از زنان درگیر کارهای داوطلبانه و کمک به افراد ناشناس شدهاند اما در مقیاس جهانی این اختلاف میان تعداد زنان و مردان ناچیز است.
- کشور عراق برای دومین سال متوالی بالاترین رتبه در شاخص کمک به افراد ناشناس را به خود اختصاص داده است.
- در شاخص شرکت در کارهای داوطلبانه، ترکمنستان برترین کشور و بعد از آن کشورهای میانمار و اندونزی به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتهاند.
مؤلف: رویا باقر
دیدگاه خود را بنویسید