در گزارش 2018 بنیاد «CAF»، سه شاخص جهانی نیکوکاری یعنی «کمک به افراد ناشناس»، «کمک مالی به خیریه ها» و «مدت زمان کار داوطلبانه» در کشورهای مختلف جهان، بررسی و گزارش شدهاند.
طبق آخرین گزارش بنیاد کف که در سال 2018 منتشر شده است، در این نوشتار میزان مشارکت و تعداد افراد مشارکتکننده در ده کشور برتر جهان در شاخص «کارهای داوطلبانه» مورد بررسی و تحلیل واقع شدهاند.
ده کشور برتر جهان بر اساس میزان مشارکت و تعداد افراد جامعه در کارهای داوطلبانه
جدول شماره 1، ده کشور برتر جهان را از نظر درصد مشارکت افراد جامعه در کارهای داوطلبانه، نشان میدهد.
جدول شماره 2 نیز ده کشور برتر جهان را با بیشترین تعداد افراد مشارکت کننده در کارهای داوطلبانه، نشان میدهد. در این قسمت، تحلیل آماری هریک از این جداول را خواهیم داشت:
تحلیل جدول 1
جدول 1 : ده کشور برتر جهان از نظر درصد مشارکت افراد جامعه در کارهای داوطلبانه
- مطابق جدول شماره 1، کشور «اندونزی» همچنان بالاترین درصد مشارکت افراد جامعه در کارهای داوطلبانه را با امتیاز 53٪ به خود اختصاص داده است.
کشور «لیبی» در رتبه دوم جهانی در جدول درصد مشارکتها قرار دارد.
کشور«کنیا» که در سال جاری نسبت به سال قبل کاهش میزان مشارکت (از 51درصد به 45درصد) را داشته است، در رتبه سوم جدول قرار دارد. - کشور «میانمار» در سال 2018 از میان 10کشور برتر جدول مدت زمان کار داوطلبانه، خارج شده است.
این کشور که در سال 2017 در جایگاه سوم جدول میزان مشارکت در کارهای داوطلبانه قرار داشت، امسال به جایگاه 22 جدول نزول کرده است.
این بدان معناست که این کشور متعاقباً از جدول شاخص تعداد افراد مشارکت کننده در کارهای داوطلبانه نیز خارج خواهد شد. - کشور «سیرالئون» که در سال گذشته در میان 10کشور برتر جدول مدت زمان کار داوطلبانه قرار داشت، اینک در جایگاه 12 قرار گرفته است.
- کشور «تاجیکستان» نیز با افت رتبه در جایگاه 15ام سال 2018 قرار دارد.
- کشورهایی که در سال جاری وارد جدول 10کشور برتر در مشارکتهای داوطلبانه شدهاند، عبارتند از :
کشور «سریلانکا» : جالب است بدانید که این کشور در سال گذشته اصلا بررسی نشده بود.
کشورهای «ایرلند» و «سنگاپور» : این کشورها در سال 2017 به ترتیب در جایگاه 11 و 41 قرار داشتند.
«نیکوکارترین کشورهای جهان در گزارش 2017 بنیاد «کف»» را بشناسیم.
«سنگاپور» یکی از بهترین کشورها در میزان مشارکت در کارهای داوطلبانه سال 2018 شناخته شده است، چراکه میزان مشارکت در کارهای داوطلبانه خود را از 25٪ به 39٪ افزایش داده است.
تحلیل جدول 2
جدول 2 : ده کشور برتر جهان با بیشترین تعداد افراد مشارکت کننده در کارهای داوطلبانه
- میتوان گفت جدول 10کشور برتر در تعداد افرادی که مشارکت داوطلبانه دارند، نسبت به سال قبل، تقریبا بدون تغییر باقی مانده است، به استثنای کشورهای «میانمار» و «فرانسه» که در سال 2018 وارد جدول و جایگزین دو کشور «آلمان» و «انگلیس» شدهاند.
- مطابق جدول فوق، کشور «هند» جایگاه اول را در بیشترین تعداد افراد مشارکت کننده در کارهای داوطلبانه، به خود اختصاص داده است.
این جایگاه تنها به دلیل جمعیت وسیع کشور هند میباشد، با اینحال شاهد کاهش تقریبا 13درصدی در مشارکتهای داوطلبانه این کشور نسبت به سال گذشته هستیم. - کمترین میزان کار داوطلبانه در سال 2018 تعلق دارد به کشور دموکراتیک «لاهه».
تنها 4درصد مشارکت در کارهای داوطلبانه برای این کشور گزارش شده است.
البته باید خاطرنشان کرد که دولت این کشور به عنوان یکی از تنها پنج کشور کمونیستی جهان، کنترل شدید جامعه مدنی را بر عهده دارد.
وضعیت ایران در شاخص نیکوکاری «کارداوطلبانه»
طبق گزارش 2018 بنیاد «کف»، ایران در شاخص «مدت زمان کار داوطلبانه»، رتبه 70 را کسب کرده که نسبت به رتبه 40 سال گذشته، روندی نزولی را در این شاخص، شاهد هستیم.
همچنین ایران در سال جاری، رتبه 29 جهانی را در شاخصهای جهانی نیکوکاری کسب کرده که نسبت به رتبه 17 سال گذشته، اُفت زیادی داشته است، هرچند که امتیاز هردو سال برای ایران، بدون تغییر و 45% است.
برای بررسی جایگاه ایران در سایر شاخصها، مقاله «وضعیت ایران در شاخصهای جهانی نیکوکاری «CAF» در سال 2018 را مطالعه بفرمایید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
معصومه صابری فر
سلام
1418 روز پیش ارسال پاسخمدیر توانمند سازی داوطلبین و سازمانهای مردم نهاد در سازمان اورژانس هستم به همین دلیل عضو شدم و از مطالب و اطلاعاتی که داده شده بود استفاده بردم امیدوارم با تبادل تجربه ، اندیشه و نظرات عزیزان بتوانیم در پیشبرد اهداف کشوری هرچه محکمتر گام برداریم .
سپاسگزارم