ایرانی‌ها بارها و بارها سخاوت و بخشندگی خود را اثبات کرده‌اند. نمونه بارز مهربانی‌های هموطنانمان را می‌توان در عکس‎‌ها و ویدئو‌هایی که پس از فاجعه ناگوار کرمانشاه در فضای مجازی منتشر شد، جستجو کرد.

پس از وقوع زلزله، سیل عظیمی از کمک‌ها به مناطق آسیب دیده سرازیر شد. به دلیل برودت هوا، پوشاک و پتو جزء اصلی‌ترین کمک‌هایی بود که از طرف مردم صورت گرفت. به طوری‌که در مدت زمان بسیار کوتاه انبارهایی که جمعیت هلال احمر و سایر نهاد‌ها برای نگهداری کمک‌ها در نظر گرفته بودند، با حجم عظیم لباس‌های زمستانی و پتوها و حتی عروسک‌های کوچک و بزرگ پر شد.


اما آیا این واقعاً کمک کرد؟

بدیهی است که این اتفاق صرفاً مختص ایران نیست. طبق بررسی‌های انجام شده در موارد مشابه جهانی، معمولا این گونه کمک‌ها به جای آنکه باری را از دوش پایگاه‌های امدادرسانی بردارند، باری نیز بر دوششان می‌شوند. انبارهای از اقلامی پر می‌شوند که اکثراً پیش از ارسال به خوبی بررسی نشده اند و نیاز به دسته‌بندی و مرتب‌سازی اساس دارند. به دلیل عدم وجود آگاهی گاهاً اقلامی فرستاده می شوند که یا در آن شرایط نیازی به آن‌ها نیست و یا به دلیل مستعمل بودن اصلاً قابل استفاده نیستند.

بنابراین در اغلب موارد رسیدگی به این کمک‌ها، دسته بندی و توزیع آن زمان و انرژی زیادی از مسئولان پایگاه‌های جمع آوری کمک می‌گیرد و فرآیند کمک رسانی را به شدت کند می‌کند.

در این شرایط شاید مناسب‌ترین نوع کمک اهدای پول باشد. چراکه سازمان‌های امدادی با علم نسبت به نیازهایی که وجود دارد می‌توانند مناسب‌ترین اقلام را تهیه کنند و بهترین خدمات را ارائه دهند.


با فرارسیدن سال جدید و خانه تکانی، ممکن است در خانه لباس‌ها، کفش‌ها، کتانی‌ها و یا پتو یا ملحفه‌های نو و قابل استفاده داشته باشید که نیازی به آن‌ها ندارید.

می‌توانید آن‌ها را به صورت مستقیم به نیازمندی اهدا کنید و یا به خیریه‌ای بسپارید تا به دست نیازمندان برساند.

 

قبل از اهدای لباس‌های دست دوم خود، توصیه‌های زیر را در نظر داشته باشید:

  • قبل از آنکه بخواهید پوشاک بلااستفاده خود را برای کمک به نیازمندان به خیریه‌ها بفرستید، بهتر است با آن ها تماس بگیرید و بپرسید که چه چیزهایی بیش‌تر مورد نیاز است.
  • لباس‌، کفش‌ و کتانی‌، ملحفه‌، عروسک‌ و ... همگی باید قبل از آنکه اهدا شوند به طور کامل شسته و خشک شوند.
  • تمامی پوشاک باید به دقت بررسی شوند و در صورتی که پارگی کوچک، دکمه افتاده، زیپ خراب، لکه و ... دارند، رفع شوند.
  • حوله‌ها و ملحفه‌هایی که دارای لکه‌های ماندگار هستند را می توانید به پناهگاه‌های حیوانات بفرستید. حتماً مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
  • جیب لباس‌ها، و داخل کیف‌ها را به دقت بررسی کنید. خیریه‌ها معمولاً از داخل این موارد کارت‌های اعتباری، پول، کارت شناسایی و ... پیدا می‌کنند.
  • از آنجایی که معمولاً خیریه‌ها فضای کافی برای نگهداری حجم زیاد لباس‌ها را ندارند. بنابراین، لباس‌های مناسب فصل را اهدا کنید تا بلافاصله به دست نیازمند رسیده و مورد استفاده قرار گیرند.
  • بسیاری موسسات از خیّرین حوله و یا لباس زیر قبول نمی‌کنند. قبل از ارسال، این موارد از خیریه مورد نظر راجع به آن‌ها سوال کنید.
  • کفش‌ها و کتانی‌هایی که اهدا می‌کنید باید کاملاً سالم، تمیز و جفت باشند.
  • اگر حجم زیادی از یک آیتم خاص مانند کت و یا لباس‌های کودکان را جمع آوری کرده‌اید، در نظر بگیرید که جدا کردن آن‌ها بر حسب اندازه و برچسب زدن به آن‌ها ایده خوبی است و  موجب صرفه جویی در تعداد داوطلبان و یا کارکنانی که باید به آن‌ها رسیدگی کنند، خواهد شد و اقلام بسیار سریع‌تر به دست افراد نیازمند می‌رسد.

لیست موسسات خیریه جمع آوری البسه در حد نو 


پایان کارتن خوابی
 33546846 (021)

موسسه خیریه نیکان ماموت
 22176001 (021)

انجمن خیریه اسباب بازی‌ها
 89765432 (021)

موسسه خیریه توان یاب
 66935533 (021)

موسسه خیریه کهریزک
38465 (021)

موسسه خیریه امام علی(ع)
5595831 (021)

موسسه خیریه طلوع بی‌نشان‌ها

33172171 (021)
 55157989 (021)


مطالب مرتبط: 

7 گام راهبردی در کمک به افراد بی‌خانمان 

 

منبع: وبسایت the spruce

 نسخه انگلیسی این مطلب