بنیاد بیل و ملیندا گیتس که تاکنون زمان و منابع بسیار زیادی را به اهداف بهداشت و سلامت جهانی اختصاص داده، حالا در دوران #MeToo و Time’s Up (جنبش‌هایی که علیه آزار جنسی فعالیت می‌کنند)، مأموریت خود را به سمت دیگری متمرکز کرده است.

ملیندا گیتس در مقاله‌ای که در کوارتز منتشر شد، اعلام کرد که این بنیاد در طول چهار سال آینده 170 میلیون دلار روی کمک به زنانی که در عرصه‌های اقتصادی فعالیت می‌کنند، سرمایه‌گذاری خواهد کرد. این بنیاد بنیاد خیریه‌ ملیندا و بیل گیتس در حرکت بعدی خود، روی توانمندسازی زنان فعال اقتصادی و حمایت از جایگاه عادلانه‌ آنان در بازار  متمرکز خواهد شد. 


ملیندا گیتس نوشت: «هرچه زمان بیش‌تری را صرف بازدید از جوامع مختلف و ملاقات با مردم سراسر جهان می‌کنم، بیش‌تر مطمئن می‌شوم که اگر راه‌حلی سیستماتیک برای معضل نادیده انگاری زنان و دختران نیابیم، هرگز به اهداف‌مان دست پیدا نمی‌کنیم.»


بنیاد گیتس به‌ منظور آغاز این برنامه، سرمایه‌ خود را روی تسهیل فعالیت زنان در بازار، اطمینان از دسترسی آن‌ها به خدمات مالی و هم‎چنین قدرت بخشیدن به آن‌ها برای کمک به خودشان متمرکز کرده است.

به‌ عنوان‌ مثال این طرح به زنان کشاورز کمک می‌کند که محصولات خود را منصفانه قیمت‌‌گذاری کنند و صنفی سازمان‌‌دهی‌شده داشته باشند که از طریق آن، قدرت قیمت‌‌گذاری خود را تقویت ‌کنند. به‌علاوه به زنان هند و تانزانیا کمک می‌کند حساب‌های دیجیتالی افتتاح کنند که خودشان (و نه شوهرانشان) کنترل این حساب‌ها را در دست خواهند داشت. یکی دیگر از اهداف برنامه‌ فوق حمایت از گروه‌های زنانی است که زنان دیگر را آموزش می‌دهند. تحقیقات متعددی نشان می‌دهد که یکی از بهترین و امید بخش‌ترین روش‌های دستیابی به برابری جنسیتی، تامین سرمایه‌ زنان کار آفرین از طریق میکروکردیت‌ها و توانمندسازی اقتصادی دختران است.


همان‌طور که گیتس در این مقاله می‌نویسد: وقتی‌که پول در دست زنانی باشد که قدرت و دانش استفاده از آن را دارند، همه‌چیز تغییر می‌کند.