به گزارش «ویکی نیکی» و به نقل از روزنامه شهروند؛

 

برنامه‌های نوروزی سازمان داوطلبان هلال احمر یکی از رخدادهای گسترده اجتماعی مشارکت محور است.

در سال‌های اخیر مخاطبان بسیاری را به انبوه گزینه‌های آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و حمایتی جمعیت هلال‌احمر میهمان کرده است.
این برنامه‌ها که در سال‌های اخیر با حضور داوطلبان در سراسر کشور جانی تازه به فعالیت‌های فرهنگی- اجتماعی ستاد سفرهای نوروزی جمعیت هلال‌احمر بخشیده است، ویژگی منحصر به‌ فردش این است که با اتکا به ظرفیت و داشته‌های مادی و معنوی داوطلبان محلی برگزار می‌شود تا در ایام منتهی به نوروز، تمام نقاط شهرها و روستاها آکنده از عطر شکوفه‌های همدلی شود.
نوروز امسال، سازمان داوطلبان در کسوت بزرگترین و دیرینه‌ترین سازمان عام‌المنفعه کشور با برنامه‌ریزی برای اجرای طرح‌های فرشتگان رحمت، نیابت و مروجین سلامت در قالب طرح ملی خدمات داوطلبانه جمعیت هلال‌احمر در نوروز به علاوه اعزام کاروان سلامت به مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه با مشارکت‌ پذیری داوطلبان و با بهره‌گیری از سرمایه ارزشمند تجربه چندین دوره این طرح‌ها، سهم زیادی در ایجاد بستری از ارایه خدمات داوطلبانه و نیکوکارانه با توجه به نیازها دارد تا همه سلایق و اندیشه‌ها بتوانند در این فضای فرهنگی نوع‌ پرورانه علایق خود را دنبال کنند. 


طرح همای رحمت هلال احمر


این نکته نباید فراموش شود که داوطلبان و خیرین در سال‌های اخیر همواره در کانون فعالیت‌های خیرخواهانه قرار داشته و با تکیه بر فرصت‌های مشارکت توانسته‌اند فضای کشور را متاثر از حضور خود کنند.
راهبرد اساسی این طرح‌ها به گونه‌ای پی‌ریزی شده است تا تزريق اخبار خوب به مردم و همچنين رفتارها و اخلاق خوب باعث شود كه اولا جامعه تا حد زيادي سالم بماند و ثانيا افراد احساس كنند خودشان هم مي‌توانند توانايي انجام اين كارها را به‌دست ‌آورند و این درست در نقطه مقابل با رشد رفتارهای خشن و بی‌تفاوتی‌ها در جامعه است، بنابراین باید مراقب بود كه اين موضوع‌ها، مرزهای ذهنی هموطنان را در هم نشكند. چون قدرت يک انسان سالم در انزجار از بی‌اخلاقی‌، ممكن است كم‌كم به بی‌اخلاقی‌ محض تبديل شود.
در واقع رویکرد طرح‌ها متذکر شدن این مطلب است که برای انجام و ترویج کارهای داوطلبانه و خیریه حتما نباید به‌ دنبال اتفاقات خاص، پيچيده و عجيب‌ و‌ غريب بود كه شايد فقط سالی يک بار اتفاق بيفتد، بلكه می‌توان به اين باور رسید كه همه شجاعت امتحان كارهای خوب را داشته باشند و گمان ببرند که اگر من خوبی نكنم پس چه‌كسی اين كار را انجام دهد؟
نوروز امسال داوطلبان می‌خواهند در پس ذهن خیلی‌ها ردپايي از مهرباني به جا گذارند تا وقتی آن را از گوشه ذهن‌شان بيرون می‌کشند یک بار ديگر به يادشان لبخند بزنند. داوطلبان نازنيني كه انگار آمده‌اند حال همه را خوب كنند.

توزیع هدایای داوطلبان بین نیازمندان

توزیع هدایای عیدانه خیّرین و داوطلبان در نهمین ‌سال متوالی در قالب برنامه ملی فرشتگان رحمت بین نیازمندان و خانواده‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست از آخرین روزهای اسفند آغاز و تا نیمه فروردین ادامه دارد.
پیش‌بینی شده است چندین‌ هزار سبد شامل مایحتاج نوروزی، البسه و... در سراسر کشور به‌ویژه مناطق محروم و صعب‌العبور توزیع شود.
در این برنامه خانواده‌های محروم و کم‌برخوردار شهری و روستایی توسط مددکاران شناسایی شده و از سویی دیگر با فراخوانی از خیّرین، نیکوکاران حقیقی و حقوقی ازجمله شرکت‌ها، موسسات مالی، تجاری، صنعتی و سایر مجامع خیریه، استقرار صندوق‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی در سطح شعب و خانه‌های داوطلب و جمع‌آوری کمک‌های غیرنقدی در اماکن مذکور و نیز برپایی بازارچه‌های خیریه و جشنواره محصولات استانی و اختصاص عواید فروش آن به طرح، سبدها را ناشناس و با حفظ کرامت انسانی به در منازل نیازمندان واقعی برده می‌شود.
داوطلبان با ارسال سبدهای عیدانه به منازل این عزیزان، خیّرین، داوطلبان و مددکاران به دیدنشان رفته و ضمن از نزدیک آشنا شدن آن‌ها با مشکلات و مشاهده مستقیم رنج‌هایشان، از آنان دلجویی می‌کنند و به درد‌ دل‌هایشان گوش می‌دهند.

نیابت، دیدار نوروزی با فرشته خویان

داوطلبان با همت و وفاداری‌شان طرحي نو درانداخته و در قالب برنامه ملی نیابت، ديد و بازديد از خانواده شهيدان و نشستن دور شمع وجود سالمندان، معلولان، جانبازان سرافرازمان را جزو برنامه‌ها و اولويت‌های ديد و بازديدهای نوروزی خود قرار داده‌اند.
قطعاً به دیدار و ملاقات بزرگان، پیشکسوتان و حق‌داران شتافتن هم محبت افزاست و هم در لباس زیبای بزرگداشت و قدردانی جلوه می‌کند. داوطلبان معتقدند که اگر امروز از زیارت و ملاقات ظاهری شهیدان وطن محرومند اما هنوز برخی پدران و مادران این عزیزان و مایه‌های برکت این سامان گرچه سالخورده و زمینگیر شده‌اند اما هنوز عطر نفس‌هایشان به مشام می‌رسد و هنوز تعداد زیادی از جانبازان عزیزمان که بیشترشان میهمان تخت و ویلچرند همچنان استوار و شکیبا، در بین ما عزتمندانه نفس می‌کشند.
برای همین به دیدار چند‌هزار تن از آنها رفته و ضمن این‌که از ایشان و از همسران و خانواده‌های صبور و گرانقدرشان درس‌های فراوان می‌گیرند و همدم لحظه لحظه درد کشیدن‌های همیشگی‌شان می‌شوند.

خدمات فرهنگی و پزشکی طرح رحت

شامل ویزیت، تهیه دارو و تجهیزات پزشکی، اخذ زمان ویزیت پزشک و خدمات اجتماعی و همچنین شامل خرید، بازدید، همراهی در جلسات هیأت‌های مذهبی، کلاس آموزشی، تهیه البسه و لوازم شخصی ازجمله خدمات این طرح است.

آگاهی بخشی عمومی در چادرهای مروجین سلامتبنر کمپین نه به چهارشنبه سوری

چادرهای سلامت در میادین، اماکن و معابر پرتردد شهرهای سراسر کشور برپا می‌شود و داوطلبان این سازمان در اجرای این طرح مهرورزانه در چادرها و پایگاه سلامت مستقر می‌شوند تا با اطلاع‌رسانی مناسب مخاطرات استفاده از مواد منفجره و محترقه را به جوانان، نوجوانان و والدین آن‌ها آموزش دهند.
مراسم چهارشنبه آخر سال در جامعه ما نیازمند یک مهندسی فرهنگی است.
بنابراین زمانی که چند روز قبل از آن، شهروندان در سطح شهر با نمادهای فرهنگی حاوی پیام‌هایی مواجه می‌شوند که صدمات ناشی از کج‌رفتاری‌ها و نا‌هنجاری‌ها در این مراسم را نشان می‌دهد، فرهنگ رفتارهای صحیح در این مراسم در اذهان شهروندان جامعه نهادینه می‌شود و یک منبع کنترل درونی، اجازه کج‌رفتاری‌ها در فضاهای عمومی را به آنها نمی‌دهد.
این طرح‌سال گذشته نیز به اجرا درآمد و موجب کاهش قابل‌توجه آمار تلفات و حوادث ناشی از سوانح سوختگی بر اثر رفتارهای پرخطر روزهای پایانی‌سال شد.


پیشنهاد مطالعه : مقاله «آیا کمپین چهارشنبه سوری موثر بوده است؟»

اطلاع‌رسانی و تهیه بسته‌های فرهنگی، بهره‌گیری گسترده از ظرفیت‌های تبلیغاتی شهرها، برپایی ایستگاه‌های اطلاع‌رسانی در معابر و مراکز پر‌تردد و حادثه‌ساز شهری، ارایه خدمات مشاوره‌ای به منظور آگاهی‌بخشی به مخاطبان درخصوص سوءآثار مواد منفجره غیراستاندارد و صدمات جانی و مالی از ١٠ روز پیش از چهارشنبه سوری به‌عنوان خدمات ارایه شده در این طرح است.

اعزام کاروان سلامت به مناطق زلزله‌زده غرب کشور

اعزام داوطلبان نوع‌دوست به مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه در ایام نوروز فرصت ارزشمندی شد که با چشمان خود نیازها و کاستی‌های این مردمان محنت‌زده را نظاره کنند و بر سر سفره دل مردمی بنشینند که خودشان را به دست تقدیر روزگار سپرده‌اند و دل به هیچ‌کس و هیچ‌چیز جز خدا ندارند، مردمانی که دست خواسته‌هایشان را رو به خدا بلند کرده و تنها توقعشان از زندگی، زنده ماندن با حداقل امکانات است و بس.
زندگی در روستاها و شهرهای زلزله‌زده به سختی می‌گذرد، نبود عزیزان از دست رفته‌شان، سرزندگی و شادابی را از مردم این منطقه‌ها به یغما برده و به جای آن بیماری و ناامیدی را برایشان آورده است.


ولی این‌بار گروه پزشک و پیراپزشکان داوطلب جمعیت هلال‌احمر از استان‌های گلستان، فارس، همدان، اصفهان و دانشجویان پزشکی جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران هر دو هفته یک‌بار به این مناطق رفتند تا با شنیدن فریاد‌های بی‌صدای آنها، سهم آنان را نه فقط از نعمت سلامت، بلکه از باران مهربانی و سخاوت مردم نیکوکار و نوع دوست کشورمان بستانند. حتی پیش‌بینی شده است که تجربه‌های هر تیم در اختیار تیم بعدی قرار بگیرد تا خدمات تخصصی‌تر و مطلوب‌تری به مردم ارایه شود.
اعزام این کاروان‌های سلامت به اين مناطق که تا خردادماه هم ادامه دارد، ما را به ياد اين فرموده مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» مي‌اندازد كه «با نزديک شدن به مردم، با نشستن در محيط خانه و كپر و چادرشان، نسبت به مشكلات آن‌ها آشنا شويد. هركس اين مشكلات را لمس كند انگيزه‌هاي تمام ناشدني برای كار و تلاش پيدا خواهد كرد.»توزیع مواد غذایی طرح رحمت
و به حق نیز با ديدن داوطلبان در این كاروان بشردوستانه چيزي جز اين مفهوم در ذهن متبادر نمی‌شود كه وجودشان مملو شده است از انگيزه‌های تمام‌نشدنی براي تلاش در امید آفرینی برای هموطنان آسیب‌دیده از حادثه.
توزیع ناعادلانه خدمات روان‌درمانی و شمار زیاد قربانیان حادثه‌های مهیبی چون زلزله در روستاهایی که تا شعاع چند کیلومتری‌اش، حتی یک خانه بهداشت سالم هم باقی نمانده و با توجه به ابعاد وسیع حادثه نظام درمان و غربالگری در آن واژه‌هایی بی‌معنی به حساب می‌آید، خیلی دور از ذهن نیست که آسیب‌دیدگان و بازماندگان، بیماری‌‌هایشان تا روزهای آخر زندگی‌شان هم ناشناخته بماند و فقط وقتی بیماران را به مرکز درمانی ببرند که دیگر کار از کار گذشته باشد.