یک متخصص ترمیمی دندانپزشکی و عضو بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: اگر موسسات خیریه ۱۰۰ روز نیز به ارائه خدمات دهان و دندان به کودکان بپردازند هیچ تغییر و تاثیری در اصل موضوع بهداشت دهان و دندان در کشور انجام نمیشود.
به گزارش ویکی نیکی و به نقل از تسنیم، کسری طبری درباره راهکارهای ارتقاء بهداشت دهان و دندان در کشور اظهار داشت: بیشترین مشکلی که در جامعه دندانپزشکی و کودکان در زمینه پوسیدگی دندان وجود دارد مشکل فرهنگسازی است؛ متاسفانه فرهنگ بهداشت دهان و دندان برای کودکان و خانوادههای ایرانی جا نیفتاده است.
این متخصص ترمیمی دندانپزشکی ادامه داد: ما به کرات دندانهایی را درست و ترمیم میکنیم اما دندان قسمتهای مختلفی دارد و هر قسمت را که درست کنیم قسمت دیگری از دندان دچار مشکل میشود بنابراین اگر فرهنگسازی لازم در این حوزه اتفاق نیافتد، پیشگیری لازم انجام نشود و فرهنگ بهداشت دهان و دندان برای ما نهادینه نشود، عملا هر چقدر که به موضوع درمان بپردازیم بیفایده است.
طبری با اشاره به اینکه میزان پوسیدگی در دندان کودکان ما بسیار زیاد است، ابراز کرد: ما با استاندارد بینالمللی فاصله زیادی داریم و آمار پوسیدگی چندین برابر چیزی است که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که برای فرهنگسازی در این حوزه در کشور چه راهکارهایی پیشنهاد میکنید، گفت: فرهنگسازی در کشور را باید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عهده دار باشد وگرنه موسسات خیریههایی نمیتوانند زیاد پیش ببرند.
این متخصص ترمیمی دندانپزشکی در ادامه افزود: حتی اگر موسسات خیریه 100 روز نیز به ارائه خدمات دهان و دندان به کودکان بپردازند هیچ تغییر و تاثیری در اصل موضوع بهداشت دهان و دندان در کشور انجام نمیشود و این موضوعاتی است که باید وزارت بهداشت برای آن تدابیر اساسی بیاندیشد.
عضو بسیج جامعه پزشکی کشور عنوان کرد: متاسفانه آنقدر مشغولیتهای مختلفی در وزارتخانه وجود دارد که اصل موضوع که در حقیقت درمان، بهداشت و ارتقاء سلامت است کم رنگ شده است.
این متخصص ترمیمی دندانپزشکی خاطرنشان کرد: فرهنگسازی در حوزه بهداشت دهان و دندان در کشور را باید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عهده بگیرد، زیرا با اقدامات خیریه یا مقطعی کاری از پیش نمیرود.
دیدگاه خود را بنویسید