بنیاد «حذف فقر در چین» (CFPA) بر بهبود وضعیت حدود ۵۵ میلیون روستاییِ شدیداً فقیر در کشور چین متمرکز است؛ جمعیت عظیمی که طبیعتا نمیتوان نسخه یکسانی برای خروجشان از تله فقر تجویز کرد. بنیاد CFPA در یک تقسیمبندی ابتدایی، این جمعیت فقیر را به ۴ گروه تقسیم کرده است:
✅ دسته اول: افرادی که بهطور موقت قادر به اشتغال و کسب درآمد نیستند؛ به عنوان مثال بیماران در این دسته قرار میگیرند.
✅دسته دوم: افرادی که کسبوکار دارند اما به دلیل ضعف در مهارتهای تجاری، از کارایی و بازدهی بالایی برخوردار نیستند.
✅دسته سوم: افرادی که به دلیل شرایط بیرونی مانند سیستم اقتصادی ناکارآمد، بیکار هستند و منبع درآمدی ندارند.
✅دسته چهارم: افرادی که ناتوانی آنها برای کار و فعالیت، دایمی بوده و در نتیجه برای گذران زندگی به حمایتهای اجتماعی نیاز دارند.
به منظور فقرزُدایی در دستههای سوم و چهارم، دولت نقش اصلی را ایفا میکند. اما برای کاهش فقر در دستههای اول و دوم، این سازمانهای مردمنهاد (به ویژه سمنهای متمرکز بر موضوع فقر) هستند که میتوانند کنترل امور را در دست بگیرند.
✅ بنیاد «حذف فقر در چین» (CFPA)، با لحاظ دستهبندی فوق، پروژههای موفقیتآمیز بسیاری را در حوزه فقرزُدایی اجرا کرده است. در ادامه به بررسی ۳ تجربه الهامبخش این بنیاد خواهیم پرداخت:
✅ اولین برنامه مهم این بنیاد "New Great Wall" نام دارد. این برنامه در طول ۱۰ سال گذشته، کمک هزینههای تحصیلی برای دانشآموزان دبیرستانی که خانوادههای کمدرآمدی دارند، تأمین کرده است. تا به امروز بیش از ۵۲.۰۰۰ دانشآموز دبیرستانی و همچنین خانوادههایشان که در پرداخت هزینههای تحصیلی فرزندانشان با مشکل روبهرو بودهاند، از مزایای این برنامه بهره بردهاند.
✅ دومین برنامه مهم این بنیاد "breadwinner" نام دارد که از ژوئن ۲۰۱۶ در زمینه ارائه کمکهای اولیه پزشکی به خانوادههای فقیر راهاندازی شده است. این برنامه به صورت آنلاین گسترش یافته، کمکهای مالی جمعآوری کرده و منابع ضروری را به دست نیازمندان در شهرها و روستاها میرساند. این برنامه با ارائه کمکهای پزشکی به خانوادههای کمدرآمد، مانع از آن میشود که کل خانواده به خاطر پرداخت هزینههای گزافِ بیماری جدی یکی از اعضا، به فقر گرفتار شود.
✅ سومین برنامه این بنیاد با نام "Beautiful Countryside"، در دوران بازسازیهای پس از وقوع زلزله در استان سیچوان اجرا شد. از آنجایی که مجریان این طرح با بازسازی خانهها و جادههای تخریبشده بدون توجه به سایر ابعاد آسیبدیده زندگی زلزلهزدگان مخالف بودند، علاوه بر تعمیر و بازسازی خانهها، در بخش توسعه امکانات توریستی شهر نیز سرمایهگذاری کردند. آنها با ایجاد یک تعاونی گردشگری روستایی در میان ساکنین تلاش کردند که امکان کسب درآمد و همچنین نشاط و پویایی را به روستا بازگردانند.
✅ مرور تجارب فوق و سایر برنامههای فقرزُدایی اجرا شده از سوی خیریهها نشان میدهد که این سازمانهای مردمنهاد، به طرق مختلفی میتوانند نقش اساسی در کاهش فقر ایفا کنند:
اولا سمنها میتوانند دولتها را به بسیج منابع اضافی به منظور یاریرسانی به نیازمندان تشویق کنند. از سوی دیگر این مراکز میتوانند با سهیم شدن در مدیریت پروژهها، نظارت و ارزیابی آنها نتایج برنامههای فقرزُدایی را ارتقا دهند.
ثانیا سازمانهای مردمنهاد میتوانند با بهرهگیری از علم روز دنیا راهکارهای خلاقانهای جهت برونرفت از دام فقر طراحی کرده و به اجرا درآورند.
ثالثا مشارکت سازمانهای مردمنهاد در کاهش فقر جهانی میتواند زمینه به اشتراکگذاری تجربیات این مراکز و همکاری میان آنها را فراهم کند.
📚 منبع سایت «بانک جهانی»
دیدگاه خود را بنویسید