رویداد استارتاپ ویکند با موضوع «نوآوری‌های اجتماعی» میزبان افراد متخصص، مشتاق و صاحب فکری خواهد بود که به دنبال راه‌اندازی کسب‌وکار یا راهکاری برای حل چالش‌های اجتماعی هستند. در استارتاپ ویکند، تیم‌های مستعد و نیز افراد صاحب ایده‌ یا علاقه‌مندی که به هر شکل دسترسی به امکانات، افراد متخصص و منابع مالی ندارند، دور هم جمع شده و با بر هم نهی افکار و تخصص‌شان، سعی می‌کنند طی حدود 54 ساعت (در 3 روز آخر هفته)، یک نمونه اولیه و مقدماتی از محصول مورد نظرشان (MVP) را بسازند. گفتنی است این رویداد صرفاً آموزشی نبوده و حل چالش‌های اجتماعی نیز از اهداف آن به‌شمار می‌رود. در استارتاپ ویکند اجتماعی، برای آشنایی افراد با مفهوم کارآفرینی اجتماعی، ورکشاپ‌هایی قبل از اجرایی شدن این رویداد برگزار خواهد شد و از طریق بیان مشکلات واقعی درک شده توسط برخی از فعالان حوزه خیریه‌ها، سمن‌ها و فعالان اجتماعی (Reverse Pitch)، تصویر واقعی‌تری از مشکلات و چالش‌های اجتماعی برای شرکت‌کنندگان شکل گرفته و در انتخاب ایده‌های مطلوب می‌تواند موثر باشد. چنین رویدادهایی با فعال کردن و شکل دادن به جامعه نوپای کارآفرینی اجتماعی می‌توانند در شکل‌گیری مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌های اجتماعی در آینده نزدیک موثر باشند.

 زمان برگزاری: 6 تا 8 آذرماه

مخاطبین رویداد چه کسانی هستند؟

عموماً جوانان و دانشجویانی که دغدغه حل مسائل اجتماعی را دارند و نیز افراد دغدغه‌مندی که در عرصه فعالیت‌های اجتماعی فعال هستند، از مخاطبین اصلی این رویداد به شمار می‌آیند.

 

روند رویداد به چه شکلی خواهد بود؟

پس از ارائه توضیحات اولیه و بیان مسئله از سوی کارشناسان و برگزارکنندگان رویداد، ابتدا شرکت‌کنندگان ایده‌هایشان را ارائه می‌کنند سپس رأی‌گیری صورت گرفته و ایده‌های برتر با رای خود شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شوند بعد از آن تیم‌ها شکل گرفته و در مدت زمان باقی‌مانده به تکمیل ایده مورد نظر، رفع نواقص احتمالی آن و آماده‌سازی نمونه اولیه پرداخته و در نهایت در پایان روز سوم شاهد ارائه ایده‌ها و نمونه‌های اولیه، فرایند داوری و انتخاب تیم‌های برتر خواهیم بود و در نهایت ایده‌های برتر مشمول حمایت مادی و معنوی خواهند شد. گفتنی است با هدف پیاده‌سازی خوب ایده‌ها، طی زمان برگزاری رویداد، مربیانی(mentors) نیز جهت راهنمایی و هدایت تیم‌ها در کنار آن‌ها حضور خواهند داشت.

 

به چه موضوعاتی پرداخته خواهد شد؟

فقر، اعتیاد، کودکان کار، معلولیت و مشکلات آن، توانمندسازی زنان، حاشیه نشینی، آلودگی هوا، آسیب‌های فضای مجازی، تکدی‌گری، کودک‌آزاری، کاهش جمعیت، فرار نخبگان، بی اعتمادی اجتماعی، افسردگی و اضطراب، کاهش روابط خانوادگی، زوال فرهنگ‌های محلی و سنتی، کاهش مطالعه، فرهنگ رانندگی، نزاع و پرخاشگری، کاهش ارتباطات اجتماعی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی، کودکان بی‌سرپرست، بیماری‌هایی خاص، کار نیک و... 

 

محورهای ویژه مورد تاکید در این رویدا کدام‌اند؟

  1.  ساماندهی وضعیت آسیب‌دیدگان اجتماعی (معتادین خیابانی، کارتن‌خواب‌ها و ...)
  2. برنامه اجرایی مشارکت سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها در ارتقاء وضعیت نیازمندان شهر (از بهداشت و درمان تا ...)

  

سخنرانان


برگزارکنندگان رویداد


جوایز تیم‌های برتر

  • جایزه نقدی تیم اول:  50 میلیون ریال
  • جایزه نقدی تیم دوم:  30 میلیون ریال
  • جایزه نقدی تیم سوم:  20 میلیون ریال

 

همچنین در صورتی‌که زمینه فعالیت تیم‌های برتر با اهداف شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق هم‌راستا باشد، امکان استقرار تیم‌های مذکور در این شتاب‌دهنده فراهم است.


مخاطبین ویکی‌نیکی می‌توانند با وارد کردن کد تخفیف «niki» از تخفیف 60 درصدی بهره‌مند شوند.



منبع: ایوند