به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، بهمن دستاری، مدیرکل هماهنگی شبکههای مردمی کمیته امداد با اشاره به سابقه فعالیت مراکز نیکوکاری به صورت محله محور، افزود: مراکز نیکوکاری به صورت «محله مبنا» و «مسجد محور» از سال ۹۲ کار خود را آغاز کردند و سال گذشته این مراکز ۲۹۰ میلیارد تومان کمک نقدی، کالا و خدمات به نیازمندان ارائه دادند.
مدیرکل هماهنگی شبکه های مردمی کمیته امداد از فعالیت حدود ۱۵۰۰ مرکز نیکوکاری در سطح محلات در کل کشور خبر داد و گفت: تعداد مراکز نیکوکاری تا پایان سال به دو هزار مرکز افزایش مییابد.
وی در مورد فرآیند شکل گیری مراکز نیکوکاری، تاکید کرد: این مراکز با ترکیبی از معتمدان محلی و افراد دارای دغدغه رفع محرومیت در محلهها، با اولویت هیئت امنای مساجد و نخبگان محلی ایجاد میشود و در ادامه، هیئت عامل را تشکیل میدهند؛ هیئت عامل نمایندهای را انتخاب و مجوز از سوی کمیته امداد برای مرکز به عنوان امین امداد صادر میشود.
دستاری در مورد مزیتهای مراکز نیکوکاری نسبت به دیگر مؤسسات فعال در حوزه خیریه، گفت: مؤسسات خیریه بیشتر در مناطقی قرار گرفتهاند که افرادی با تمکن مالی بالا حضور دارند و از سوی دیگر به دلیل پراکندگی بالا، تمرکز فعالیت در سطح محله را ندارند. کمیته امداد برای اینکه بتواند از نقش اجتماعی مساجد به عنوان یک کارکرد بالقوه استفاده کند، مراکز نیکوکاری مسجد محور را در راستای مردمی شدن کمیته امداد پیشبینی کرد.
مدیرکل هماهنگی شبکه های مردمی کمیته امداد انعطاف بالا در جذب اعتبارات، دسترسی مناسب، به حداقل رساندن بوروکراسی اداری، سرعت عمل و پیشگیری قبل از وقوع بحران برای افراد نیازمند را از دیگر مزیتهای مراکز نیکوکاری دانست و افزود: کمیته امداد در کنار مراکز نیکوکاری، با مؤسسات خیریه ارتباط خوبی دارد و تعامل با خیریهها اثربخشی خوبی در پی داشته است. وی ادامه داد:
در این مراکز نیکوکاری همه افراد با هر توان و تخصصی میتوانند مشارکت کنند و محله به عنوان یک هویت ویژه ظرفیت استقبال از این مشارکتهای مردمی را در قالب مفاهیمی چون «حق همسایگی» دارد.
دستاری با بیان اینکه کمیته امداد تنها تسهیلگر، ناظر و پشتیبان فعالیتهای مراکز نیکوکاری محله محور است، خاطرنشان کرد: این مراکز در کنار شناسایی ظرفیتهای محلی در حوزههای مالی، حرفهای و تخصصی، نیازهای هر محله و افراد نیازمند ساکن در منطقه را شناسایی و با همافزایی دیگر موسسات خیریه، سعی بر برطرف شدن آن میکنند. همچنین کمیته امداد براساس تشخیص این مراکز میتواند در رفع مشکلات نیازمندان اقدام به کمک مالی به مراکز کند.
مدیرکل هماهنگی شبکههای مردمی کمیته امداد اضافه کرد: مراکز نیکوکاری در قالب یک صنف براساس اشتراکاتی چون مراکز نیکوکاری بانوان، وکلا و پزشکان امکان فعالیت به عنوان معین در محلهها را دارند که در همین زمینه در حال حاضر مرکز نیکوکاری فرهنگیان برای رفع نیازهای جامعه هدف به ویژه دانشآموزان محروم در حال شکلگیری است.
وی با اشاره به فضای همافزایی میان مراکز نیکوکاری و دیگر موسسات خیریه فعال در محلهها گفت: مراکز نیکوکاری رقیب مراکز خیریه نیستند بلکه این مراکز با همکاری و تعامل با موسسات خیریه منابع خود را در جهت رفع مشکلات جامعه هدف به اشتراک میگذارند.
دستاری با بیان اینکه در اساسنامه کمیته امداد بر استفاده از ظرفیت موسسات خیریه و تشکلهای مردمی تاکید شده است، بیان داشت: اصناف و معتمدان محلی که قصد دارند اقدام به تشکیل و مشارکت در مراکز نیکوکاری کنند، میتوانند به ادارات کمیته امداد مراجعه کنند.
منبع: خبرگزاری فارس
دیدگاه خود را بنویسید